Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 10:36

Σεμινάριο για την γευσιγνωσία ελαιολάδου στο Άστρος

Ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα “Γευσιγνωσία Ελαιολάδου & Ορθές Πρακτικές Διαχείρισής του” διοργανώνει το επιμελητήριο Αρκαδίας σε συνεργασία με το δήμο Βόρειας Κυνουρίας. Το σεμινάριο θα γίνει την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στις 4μμ στο Άστρος στην αίθουσα του ιδρύματος μνήμης “Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη”.

 

Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο Γιώργος Κουτέλας, Γευσιγνώστης Ελαιολάδου και επιτραπέζιας Ελιάς.

 

Τα θέματα του σεμιναρίου είναι:

 

  • Παρουσίαση γενικών αρχών γευσιγνωσίας βάση του διεθνούς προτύπου.

  • Σε ποια στάδια διαχείρισης του ελαιοκάρπου και του ελαιολάδου παρουσιάζονται τα οργανοληπτικά προβλήματα και πως τα αντιμετωπίζουμε.

  • Γευστική δοκιμή σε δείγματα ποικιλιών της Πελοποννήσου και σύγκριση με δείγματα ελαιολάδου παραγωγών (βασικά ελαττώματα και διαφορετικές ποικιλίες ελαιολάδου)

  • Ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου και τα προβλήματα στις διεθνείς αγορές για τις απαιτήσεις που έχουν οι αρμόδιοι φορείς καταναλωτών στο εξωτερικό.

 

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr. Ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλεφώνα του Επιμελητηρίου 2710 227141-2 τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα