Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 15:36

Ανοικτή ημερίδα «Προοπτικές του Αγροτικού Τομέα στη Μεσσηνία 2017»

Την ετήσια ανοικτή ημερίδα με θέμα: “Προοπτικές του Αγροτικού Τομέα στη Μεσσηνία 2017” διοργανώνει το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Horizon Blu, στην Καλαμάτα.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που στοχεύουν να καταστεί η Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου αγροτικής ανάπτυξης, το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” παρουσιάζει τα αποτελέσματα των δράσεων και μελετών που υλοποιήθηκαν εντός του έτους 2017, καθώς και επίκαιρα θέματα που αφορούν στην αγροτική ανάπτυξη της Μεσσηνίας.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν συμπεράσματα και στοιχεία από τη μέχρι τώρα εξέλιξη της μελέτης που αφορά στα σπάνια φαρμακευτικά είδη που φύονται στον Ταΰγετο από τον Δρ. Αναστάσιο Δάρρα, επίκουρο καθηγητή του ΤΕΙ Πελοποννήσου. Ο κ. Δημήτρης Βελισσαρίου, τέως Πρύτανης του ΤΕΙ Πελοποννήσου, θα αναλύσει σημαντικά θέματα που αφορούν στις προοπτικές του αγροτικού τομέα στη Μεσσηνία. Στη συνέχεια, ο κ. Σωτήρης Λυμπερόπουλος, συνιδιοκτήτης της εταιρίας “ΡΑΔΙΚΙ”, θα αναφερθεί σε θέματα που σχετίζονται με τη σύσταση και εξέλιξη της εταιρίας από την αρχή έως σήμερα. Ο κ. Δημήτρης Τσουκαλάς, πρώην Πρόεδρος της κοινότητας Ανάβρας (Μαγνησίας) και με την ιδιότητα του προέδρου της Εθελοντικής Οργάνωσης ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ, θα περιγράψει πώς ένα μέρος σαν την Ανάβρα θα μπορούσε να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα και για άλλες περιοχές της Ελλάδας καθώς και πώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλλει στην αγροτική ανάπτυξη μιας περιοχής. Τέλος ο κ. Ντίνος Στεργίδης, πρόεδρος του διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου “Athena”, θα αναφερθεί στη σημασία των διαγωνισμών δίνοντας στοιχεία για τον τελευταίο που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία.

Στο τέλος των εισηγήσεων θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και θα τεθούν ερωτήσεις από το κοινό. Συντονιστής της ημερίδας θα είναι ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης.

Σκοπός της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα που προαναφέρθηκαν, τα οποία προκύπτουν μέσα από συνεργασίες που αναπτύσσει το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου”. Στόχος είναι να δοθούν πληροφορίες και να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των παραγωγών και των επαγγελματιών της αγροτικής οικονομίας της Μεσσηνίας για τις εξελίξεις και τις νέες δυνατότητες του αγροτικού χώρου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό, επιβεβαιώστε τη συμμετοχή σας στο τηλέφωνο 27230 28353 ή στο e mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα