Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 15:40

Σύσκεψη της ΟΑΣΠΠ στην Τρίπολη την Κυριακή

H Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ), με ανακοίνωσή της, καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, τους αγροτικούς συλλόγους και τις επιτροπές αγώνα της περιοχής, σε περιφερειακή σύσκεψη, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, στην Τρίπολη.

Στη σύσκεψη θα παρευρεθεί και αντιπροσωπεία της γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) Ρίζο Μαρούδα.

Η ΟΑΣΠΠ στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Ένα χρόνο τώρα από την ίδρυση της Ομοσπονδίας, δίνουμε την μάχη, αναδεικνύοντας σε όλους τους τόνους τα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά την μάχη ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκληρίζει την μικρομεσαία αγροτιά.

Εναντιωνόμαστε στο παραμύθι της δήθεν «δίκαιης ανάπτυξης» της κυβέρνησης. Η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται, αφορά ξεκάθαρα τους εμποροβιομηχάνους, τους μεγαλέμπορους και μεγαλοαγρότες, τους τραπεζίτες, αφού η μικρομεσαία αγροτιά βιώνει την δραματική μείωση του εισοδήματος από την φοροληστεία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, τα διάφορα χαράτσια, τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα και το αυξημένο κόστος παραγωγής.

Στο όνομα της «ελεύθερης οικονομίας» και της «ανταγωνιστικότητας» βλέπουμε το αίσχος των ανοιχτών και χαμηλών τιμών στα προϊόντα μας, οπού μια χούφτα μεγαλεμπόρων και βιομηχάνων αρπάζουν κοψοχρονιά τη σοδειά μας και την διοχετεύουν στην λαϊκή κατανάλωση πανάκριβα, με προϊόντα 5-10 φορές πάνω από την τιμή του παραγωγού, κερδοσκοπώντας σε βάρος των αγροτοκτηνοτρόφων και του λαού.

Την ίδια στιγμή που δίνουμε αγώνα για να επιβιώσουμε, μετά και τις τεράστιες ζημιές που υπέστη η παραγωγή μας το προηγούμενο διάστημα αλλά και τώρα από τα καιρικά φαινόμενα, και η οποία θα αποζημιωθεί με ψίχουλα ή και καθόλου από τον ΕΛΓΑ, η κυβέρνηση δίνει από τις εισφορές των αγροτών στον ΕΛΓΑ, 1.8 εκατ. ευρώ στην «αμαρτωλή» ΠΑΣΕΓΕΣ.

Αντιστεκόμαστε στο νέο νόμο για τα νωπά προϊόντα ο οποίος σε καμιά περίπτωση δεν εξασφαλίζει κατώτερες εγγυημένες τιμές ούτε και άμεση πληρωμή των παραγωγών. Δεν σταματάει τις αθρόες εισαγωγές ομοειδών προϊόντων, τις ελληνοποιήσεις γάλακτος και κρέατος που απορρέουν από την ΚΑΠ και τις υπογραφές των ελληνικών κυβερνήσεων στα πλαίσια των συμφωνιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την οργάνωση του συνδικαλιστικού κινήματος των αγροτών, δείχνει ξεκάθαρα την προσπάθεια της κυβέρνησης να χειραγωγήσει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα. Προσπαθεί να κάνει συνυπεύθυνους τους αγρότες, στην προώθηση και εφαρμογή της αγροτικής πολιτικής των Ελληνικών κυβερνήσεων, της ΕΕ και των κατευθύνσεων της ΚΑΠ, που μας οδηγούν στο ξεκλήρισμα, τη φτώχεια και την εξαθλίωση τη μικρομεσαία αγροτιά.

Απάντηση μας είναι η αναγκαιότητα να δυναμώσουμε τη δική μας οργάνωση με τη συγκρότηση νέων συλλόγων σε χωριά ή ομάδες χωριών, η ουσιαστική λειτουργία των Αγροτικών Συλλόγων με συνεδριάσεις, ενημέρωση των αγροτοκτηνοτρόφων, συσκέψεις, περιοδείες, οργάνωση αγωνιστικών διεκδικήσεων τοπικά αλλά και πανελλαδικά.

Η ΟΑΣΠΠ και οι μικρομεσαίοι αγρότες στην Πελοπόννησο, θα δώσουμε οργανωμένα την μάχη ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης-ΚΑΠ-βιομηχάνων και μεγαλεμπόρων, σε συμμαχία με τους εργάτες και τους αυτοαπασχολούμενους, γιατί τα προβλήματά μας είναι κοινά.»

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα