Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 20:51

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η δρομολόγηση συνεργειών με στόχο την ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα της Αττικής που θα συμβάλλει στην ενίσχυση της τοπικής παραγωγής, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Σπυρίδωνα Κίντζιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Ιορδάνης Χατζηπαυλίδης και ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης Σταύρος Ζωγραφάκης.

Ειδικότερα κατά τη συζήτηση υπογραμμίστηκε και από τις δύο πλευρές η βούληση να ξεκινήσει μία συνεργασία για δράσεις και παρεμβάσεις που σχετίζονται με την αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στην αναβάθμιση των μητροπολιτικών πάρκων και χώρων πρασίνου που βρίσκονται στη διοικητική ευθύνη της Περιφέρειας με έμφαση στο Πάρκο Τρίτση, αλλά και με την αξιοποίηση υποδομών που θα λειτουργήσουν ως φυτώρια ενίσχυσης της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, προσαρμοσμένα στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής.

Σε αυτό πλαίσιο κατόπιν σχετικής πρότασης του κ. Πατούλη, αποφασίστηκε να συσταθεί μία κοινή επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου η οποία θα έχει ως αντικείμενο την επεξεργασία προτάσεων, προς αυτή την κατεύθυνση.

"Θέλουμε να επενδύσουμε στο brand name της Αττικής μας, μέσα από την ανάδειξη της εξαιρετικής τοπικής μας παραγωγής» επισήμανε ο κ. Πατούλης και εστίασε στη σημασία να δρομολογηθούν κοινές δράσεις με αναπτυξιακό πρόσημο, με τη συνδρομή της ακαδημαϊκής κοινότητας, που θα συμβάλλουν στη διεύρυνση των θέσεων εργασίας. «Προτεραιότητά μας είναι να δώσουμε βιώσιμες και λειτουργικές διεξόδους σε όλους τους νέους ανθρώπους που θέλουν να μείνουν και να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στη χώρα μας και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεργαστούμε με τον επιστημονικό κόσμο της χώρας" σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα