Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 09:19

Τις ζημιές που προκάλεσε το χαλάζι καταγράφουν οι γεωπόνοι

Περιοχές που έπαθαν ζημιές από την χαλαζόπτωση επισκέφτηκαν χθες κλιμάκια γεωπόνων της ΔΑΟΚ Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Οι γεωπόνοι επισκέφτηκαν τις τοπικές κοινότητες Άρι, Αριοχώρι, Ασπροπουλιά, Πλατύ, Αγ. Φλώρο, Αρφαρά, Πήδημα του Δήμου Καλαμάτας και Νεοχώρι Αρ., Καρποφόρα, Αβραμιού, Λευκοχώρα, Ανδρούσα, Ελληνοεκκλησιά, Λάμπαινα, Αρσινόη του Δήμου Μεσσήνης και διαπίστωσαν ότι ο ελαιόκαρπος έχει υποστεί ήπια έως σοβαρή ζημιά.

Στους πληγέντες παραγωγούς και σε εκπροσώπους φορέων των περιοχών αυτών δόθηκαν οδηγίες για την προστασία των ελαιόδεντρων από βακτηρίωση με ψεκασμούς με χαλκούχα, αλλά και για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν για να αποζημιωθούν.

Επίσης από την ισχυρή χαλαζόπτωση της 8ης Νοεμβρίου προξενήθηκαν σημαντικές ζημιές σε ελαιόδεντρα και υπαίθρια κηπευτικά στις περιοχές της Τριφυλίας: Φαρακλάδα, Σπηλιά, Αρμενιοί, Λαγγούβαρδο, Διαλισκάρι, Πελεκιτός, Κάναλος, Τραγάνα, Ελαία, Καρυές, Αυλώνα και Πλατάνια. Από περιοχή σε περιοχή υπήρξε διακύμανση των ζημιών και σε ορισμένες περιπτώσεις η καταστροφή ήταν μεγάλη.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα