Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 16:17

Η Π.Ε.Ν.Α. στο 4ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Αγροτών στις Βρυξέλλες

Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο του 4ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Νέων Αγροτών και του διαγωνισμού για την ανάδειξη του καλύτερου νέου αγρότη της Ευρώπης.

Η ελληνική συμμετοχή έκανε αισθητή την παρουσία της, τόσο με την επίσημη διαγωνιστική συμμετοχή της, όσο και στο περιθώριο των εκδηλώσεων του συνεδρίου των νέων αγροτών της Ευρώπης που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα.

Η Ελλάδα με τη συμμετοχή του νέου αγρότη από τα Χανιά Δημήτρη Σχοινοπλοκάκη, απέσπασε σημαντική διάκριση, καταλαμβάνοντας την 6η θέση στην καινοτομία. Την πρώτη θέση κατέκτησε μια οικογένεια από την Ισπανία. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 300 νέοι αγρότες από 19 κράτη μέλη της Ε.Ε. που παρουσίασαν το έργο και τα επιτεύγματά τους σε ότι αφορά την αειφορία και την καινοτομία.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία της Π.Ε.Ν.Α. συναντήθηκε -μεταξύ άλλων- με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον ευρωβουλευτή και οικοδεσπότη Μανώλη Κεφαλογιάννη, με το Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τάσο Χανιώτη και με τον πρόεδρο της CEJA (της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Αγροτών) Jannes Maes.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο πρόεδρος της Π.ΕΝ.Α. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο αντιπρόεδρος Νίκος Παυλονάσιος, ο γενικός γραμματέας Στέλιος Βογιατζής, ο ταμίας Λεωνίδας Αρνίδης και ο νικητής του ελληνικού διαγωνισμού Δημήτρης Σχοινοπλοκάκης.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα