Ο Υπουργός υλοποιώντας τη δέσμευσή του για μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτών, ανακοίνωσε ότι με την τροπολογία που συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ προβλέπεται η αύξηση από το 20% στο 75% του πλεονάσματος της ηλεκτρικής ενέργειας που διατίθεται στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα ή Δίκτυο της ΔΕΗ, από σταθμούς παραγωγής οι οποίοι "εξυπηρετούν αποκλειστικά αγροτική εκμετάλλευση".
Όπως δήλωσε σχετικά ο κ. Βορίδης προβλέπει η αύξηση του ποσοστού αυτού, να βοηθά τους αγρότες σε ό,τι αφορά τον χρόνο απόσβεσης της παραγωγικής επένδυσης που έχουν πραγματοποιήσει, ώστε να μειωθεί κατά ένα βαθμό το κόστος παραγωγής των προϊόντων τους.
Η τροπολογία εντάχθηκε στο ψηφισθέν νομοσχέδιο με τίτλο "Απελευθέρωση Αγοράς Ενέργειας, Εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και στήριξη των ΑΠΕ".
Το πλήρες κείμενο της σχετικής τροπολογίας που φέρει τον τίτλο "Αυτοπαραγωγή από Α.Π.Ε. και Σ.Η.Θ.Υ.Α. για αγροτικές εκμεταλλεύσεις" έχει ως εξής: Στην παρ. 16 του άρθρου 3 του ν. 4414/2016 (Ά 149) η φράση "μέχρι ποσοστού 20% της συνολικά παραγόμενης, από τους σταθμούς αυτούς, ηλεκτρικής ενέργειας, σε ετήσια βάση" αντικαθίσταται από τη φράση "μέχρι ποσοστού 20% της συνολικά παραγόμενης, από τους σταθμούς αυτούς, ηλεκτρικής ενέργειας, σε ετήσια βάση και, εφόσον οι ως άνω σταθμοί παραγωγής εξυπηρετούν αποκλειστικά αγροτική εκμετάλλευση, μέχρι ποσοστού 75%, αντίστοιχα".