Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 19:43

Μ. Βορίδης: Νέα εποχή για τους αγρότες με δραστική μείωση του κόστους παραγωγής τους

Μ. Βορίδης: Νέα εποχή για τους αγρότες με δραστική μείωση του κόστους παραγωγής τους

Τη μετάβαση στη νέα εποχή μειωμένου κόστους ενέργειας για τους αγρότες εγκαινιάζει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο Υπουργός υλοποιώντας τη δέσμευσή του για μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτών, ανακοίνωσε ότι με την τροπολογία που συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ προβλέπεται η αύξηση από το 20% στο 75% του πλεονάσματος της ηλεκτρικής ενέργειας που διατίθεται στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα ή Δίκτυο της ΔΕΗ, από σταθμούς παραγωγής οι οποίοι "εξυπηρετούν αποκλειστικά αγροτική εκμετάλλευση".

Όπως δήλωσε σχετικά ο κ. Βορίδης η αύξηση του ποσοστού αυτού βοηθά σημαντικά τους αγρότες σε ό,τι αφορά τον χρόνο απόσβεσης της παραγωγικής επένδυσης που έχουν πραγματοποιήσει και έτσι μειώνει σαφώς το κόστος παραγωγής των προϊόντων τους.

Η τροπολογία εντάχθηκε στο ψηφισθέν νομοσχέδιο με τίτλο "Απελευθέρωση Αγοράς Ενέργειας, Εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και στήριξη των ΑΠΕ" .

Το πλήρες κείμενο της σχετικής τροπολογίας που φέρει τον τίτλο "Αυτοπαραγωγή από Α.Π.Ε. και Σ.Η.Θ.Υ.Α. για αγροτικές εκμεταλλεύσεις" έχει ως εξής: Στην παρ. 16 του άρθρου 3 του ν. 4414/2016 (Ά 149) η φράση "μέχρι ποσοστού 20% της συνολικά παραγόμενης, από τους σταθμούς αυτούς, ηλεκτρικής ενέργειας, σε ετήσια βάση" αντικαθίσταται από τη φράση "μέχρι ποσοστού 20% της συνολικά παραγόμενης, από τους σταθμούς αυτούς, ηλεκτρικής ενέργειας, σε ετήσια βάση και, εφόσον οι ως άνω σταθμοί παραγωγής εξυπηρετούν αποκλειστικά αγροτική εκμετάλλευση, μέχρι ποσοστού 75%, αντίστοιχα".

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022