Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 18:53

Δοκιμάστε διαφορετικά μυρωδικά για το βαζάκι με τις ελιές

Δοκιμάστε διαφορετικά μυρωδικά για το βαζάκι με τις ελιές

Ένα από τα αγαπημένα πιάτα που υπάρχει στο τραπέζι μας είναι αυτό με τις ελιές, που μόλις έχουμε βγάλει από το βάζο, και έρχονται να συμπληρώσουν την τελειότητα στη νοστιμιά του φαγητού μας.

Άν θέλετε, λοιπόν, να δημιουργήσετε και να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά μυρωδικά για τις ελιές, απ΄ότι χρησιμοποιείτε συνήθως, χαρίζοντάς τους περισσότερη νοστιμιά και με αφορμή την περίοδο ελαιοκομμίας, παρακάτω θα βρείτε μερικά από αυτά τα μυρωδικά που θα "έρθουν και θα δέσουν" με τις ελιές σας.

- Για τις πράσινες ελιές μία καλή επιλογή είναι ο χυμός λεμονιού. Αρχικά, θα χαράξετε τις ελιές σας απαλά και θα τις τοποθετήσετε σε ένα βαζάκι με νερό. Στην συνέχεια θα ρίξετε αλάτι και το χυμό λεμονιού (Για παράδειγμα, για ένα κιλό ελιές θα χρησιμοποιήσετε 150γρ αλάτι χοντρό και χυμό από 6 λεμόνια). Τέλος, θα κλείσετε καλά το γυάλινο βάζο και θα τις αφήσετε για περίπου 2 μήνες.

- Για τις μαύρες ελιές, μία καλή επιλογή είναι το ξύδι. Αφού τις έχετε χαράξει, και αφήσει σε αλμυρό νερό για 15 ώρες περίπου, στην συνέχεια τις στραγγίζετε και τις τοποθετείτε σε ένα βάζο με αρκετό ξύδι, αφήνοντάς τες για 3-4 μέρες. Όταν είναι έτοιμες, τις ξεπλένεται με ξύδι και νερό και τις τοποθετείτε σε ένα βάζο με λίγη ρίγανη, δεντρολίβανο ή φύλλα δάφνης.

Επίσης, μία άλλη πιο πρωτότυπη επιλογή, είναι να τοποθετήσετε στο βάζο σας ροδέλες από νερατζι ή χυμό νερατζιού, όπου θα δώσει στις ελιές σας μία διαφορετική γεύση. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σε αυτή την περίπτωση φύλλα δάφνης, δεντρολίβανο ή ρίγανι, όπου θα συμπληρώσουν τη νοστιμιά.

Τέλος, μία ακόμα ιδέα είναι να συνδυάσετε τις ελιές σας με μερικές φλούδες από πορτοκάλι μέσα νερό και ελαιόλαδο, οι οποίες θα διώξουν όσο χρειάζεται την αλμυρή γεύση και  θα γλυκάνουν τις ελιές. Φυσικά, και με το πορτοκάλι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα βότανα που προαναφέρθηκαν.

Αυτές είναι μερικές ιδέες, όπου θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε την συνηθισμένη γεύση σε ασυνήθιστη, χαρίζοντας στο τραπέζι σας περισσότερη νοστιμιά.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022