Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 18:51

Μερικά μυστικά για το Γιασεμί και την ανάπτυξή του

Ένα λουλούδι που χαρίζει την πιο γλυκιά εικόνα στον κήπο ή το μπαλκόνι μας και ταυτόχρονα την πιο ωραία μυρωδιά από κάθε άλλο λουλούδι.

Πολλές φορές όμως, μας ταλαιπωρεί με την ανάπτυξη και την διατήρησή του, γι΄αυτό μπορούμε να δούμε παρακάτω μερικά μυστικά για το πως θα το φροντίσουμε σωστά:

- Το γιασεμί πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκεται πάντα σε ένα ηλιόλουστο σημείο του κήπου μας, ώστε να μας χαρίσει περισσότερα άνθη. Πόλλές φορές μπορεί να μας φοβίζει το γεγονός ότι όσο είναι εκτεθειμένο στον ήλιο θα ξεραθεί, γι' αυτό πρέπει να γνωρίζουμε ότι το φυτό αυτό, είναι ανθεκτικό στον ήλιο.

- Επίσης, κάθε τύπος χώματος είναι κατάλληλος για το γιασεμί. Σε περίπτωση όμως, που το φυτεύσουμε σε γλαστρα θα πρέπει να γνωρίζουμε πως χρειάζεται φυτόχωμα γενικής χρήσης, το οποίο περιέχει κομπόστ και περλίτη. Όταν το γιασεμί αναπτυχθεί αρκετά, βέβαια, πρέπει να το μεταφυτεύσουμε σε μία μεγαλύτερη γλάστρα

-Σχετικά με το πότισμα, το γιασεμί αντέχει στην ξηρασία, αλλά το καλοκαίρι χρειάζεται συχνό πότισμα, ώστε να έχει τα αποτελέσματα που επιθυμούμε. Επίσης, πιο συγκερκιμένα, κατά την διάρκεια της άνοιξης χρειάζεται πότισμα 1 έως 2 φορές την εβδομάδα και λιγότερο το χειμώνα.

- Τέλος, στην διαδικασία κλαδέματος του φυτού επιλέγουμε να αφαιρούμε τα ξερά άνθη και κλαδιά, ενώ το κλάδεμα πρέπει να πραγματοποιείται κατά τα τέλη του φθινοπώρου και στις αρχές της άνοιξης, πιο τακτικά.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα