Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019 17:29

Η καλλιέργεια της ελιάς εργαλείο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής - Το βραβευμένο Έργο Olive Clima (Βίντεο)

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πώς η επιστροφή στην παραδοσιακή καλλιέργεια της ελιάς, χρησιμοποιώντας σύγχρονα μηχανήματα, μπορεί να συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Δείτε το βίντεο:

Το Olive Clima απέδειξε πως το σωστό κλάδεμα, ο θρυμματισμός και όχι το κάψιμο των κλαδιών, το κομπόστ που δημιουργείται από υπολείμματα της ίδιας της καλλιέργειας και η διασπορά του στα χωράφια, όπως και η σπορά σπορομειγμάτων, μπορούν να έχουν αποτέλεσμα.

Το ελληνικό έργο LIFE oLIVE-CLIMA απέσπασε ευρωπαϊκό βραβείο Life για το 2019, αφού κατάφερε να μειώσει το Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα της ελιάς αποδεικνύοντας πως η καλλιέργεια της μπορεί να μετατραπεί σε εργαλείο αντιμετώπισης και μετριασμού της κλιματικής αλλαγής.Απέδειξε πως οι περιβαλλοντικά φιλικές πρακτικές του είναι οικονομικά πιο βιώσιμες από τις παραδοσιακές.

Στο έργο συμμετέχει ως εταίρος ο "Νηλέας" από τη Μεσσηνία, με τις ενώσεις Πεζών και Μεραμβέλου, όπως επίσης τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ το Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, το Ινστιτούτο Εδαφοϋδατικών Πόρων, τον ΑγροΤύπο, τη Ρόδαξ Αγρο, το Πανεπιστήμιο Βασιλακατα Ιταλίας και η Ανατολική Α.Ε. Στόχος του είναι η εφαρμογή νέων καλλιεργητικών πρακτικών στην ελαιοκομία για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής & προσαρμογή στις νέες κλιματικές συνθήκες.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο 10ο τεύχος "Εύφορη Γη" 

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα