Σάββατο, 20 Μαϊος 2017 11:59

Εύφορη Γη: Πειραματικοί αγροί και το πρωιμότερο καρπούζι της Ευρώπης στην Τριφυλία (vd-ph)

Κέντρο έρευνας και πρώιμης παραγωγής η Τριφυλία με τις ερευνητικές εταιρείες να έχουν επενδύσει σημαντικά σ΄αυτόν τον τόπο και τους παραγωγούς, για τη βελτίωση των υποκειμένων και των υβριδίων τους, για προϊόντα όπως το καρπούζι και η τομάτα.
Οσα θα δούμε σ' αυτή την εκπομπή "Εύφορη Γη"...

                                 Δείτε το βίντεο:

                                            


Πρόκειται για την περιοχή που παράγει το πιο πρώιμο καρπούζι στην Ευρώπη, με τα πρώτα φορτία αναχωρούν κάθε χρονιά τις πρώτες ημέρες του Μαΐου για 24 χώρες του εξωτερικού. Φέτος η συγκομιδή έγινε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, με την ποιότητα να παραμένει εξαιρετική, χάριν της ιδιαίτερα μεγάλης προσοχής που δίνει στην καλλιέργεια και τον χρόνο συγκομιδής τόσο ο κάθε παραγωγός, όσο και η Διεύθυνση Αγροτικής οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως υπάρχει εξαιρετική συνεργασία με τα ερευνητικά κέντρα που εγκαθιστούν πειραματικούς αγρούς.

Η Agris διαθέτει πειραματικούς αγρούς και πειραματικό σταθμό στην περιοχή της Τερψιθέας, έναν από τους τρεις στην Ελλάδα, μαζί με το Κλειδί Ημαθίας και την Ιεράπετρα Κρήτης. Με τη συνεργασία καλλιεργητών γίνονται δοκιμές σε υβρίδια και υποκείμενα καρπουζιού στους πειραματικούς αγρούς και τομάτας στον πειραματικό σταθμό.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός πως κατασκευάζεται στην περιοχή από τη Γεωργική Ανάπτυξη το πρώτο διχτυοκήπιο, 7,5 μέτρων ύψους το οποίο θα εξασφαλίσει τομάτα 12 μήνες το χρόνο, ακόμα και μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο, οπότε οι ανάγκες για το προϊόν είναι μεγάλες αλλά η παραγωγή δεν επαρκεί, ενώ θα υπάρχει απόλυτος έλεγχος και προστασία της καλλιέργειας, λόγω του ελεγχόμενου περιβάλλοντος.

Σ' αυτή την εκπομπή Εύφορη Γη με την Κέλλυ Δημητρούλια, μας ξεναγεί ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Αντώνης Παρασκευόπουλος, ο οποίος παρακολουθεί την εξέλιξη όλης της καλλιέργειας, δοκιμάζουμε καρπούζι, γνωρίζουμε καλλιεργητές μεγάλων εκτάσεων με καρπούζια (Κώστας Μαλάμος, Μπάμπης Παπαδόπουλος, Κυριάκος Λατάνης). Μαζί με τη γεωπόνο Αγγελική Παπαγιαννοπούλου και τον καλλιεργητή Ανδρέα Θεοδοσόπουλο μπαίνουμε στον πειραματικό σταθμό της Agris και στους πειραματικούς της αγρούς, όπου μαθαίνουμε για την έρευνα στα υβρίδια και τα υποκείμενα καρπουζιού και τομάτας.

Ο κ. Παρασκευόπουλος μας παρουσιάζει το υπό κατασκευή διχτυοκήπιο και μας εξηγεί τη σημασίας της μεγάλης αυτής επένδυσης…



Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα