Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2024 18:22

Ο κίνδυνος για τις πυρκαγιές ενώνει τους κατοίκους της Μεσσηνίας - Διάλογος και Δράση (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Ο κίνδυνος για τις πυρκαγιές ενώνει τους κατοίκους της Μεσσηνίας - Διάλογος και Δράση (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Με οργάνωση, αλληλεγγύη και ενδυνάμωση απαντούν στις δασικές πυρκαγιές οι κάτοικοι τεσσάρων κοινοτήτων της Μεσσηνίας και οι φορείς που διαμόρφωσαν το πρόγραμμα Διάλογος & Δράση απέναντι στις Πυρκαγιές.

Δείτε το βίντεο:

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Horizon Europe και εδώ και ένα χρόνο τρέχει με σκοπό να μειώσει τον κίνδυνο των φυσικών καταστροφών και να βελτιώσει την ετοιμότητα των κοινοτήτων, μέσω συμμετοχικών διαδικασιών και διάλογο. Οι φορείς που υλοποίησαν το project είναι: το Dock – Συνεργατικός Χώρος Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας , η Νόστος Κοιν.Σ.Επ., η Κουκουβά Κοιν.Σ.Επ. και η Ο.Α.Κ. Μεσσηνίας και συμμετείχαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι, τοπικοί φορείς και κάτοικοι από τα χωριά: Μαγγανιακό, Κορομηλιά, Τρίκορφο και Αρχαία Μεσσήνη.

Στην εκπομπή Εύφορη γη και την δημοσιογράφο Κέλλυ Δημητρούλια μίλησαν για το πρόγραμμα οι: Έλενα Τζαμουράνου και Μαρία Μπριτζολάκη από το Dock, ο Παναγιώτης Γιαννακόπουλος της Νόστος Κοιν.Σ.Επ., ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος, πρόεδρος Τ.Κ. Μαγγανιακού, η Δανάη Αθανασακοπούλου και η Θεανώ Νικολοπούλου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχαίας Μεσσήνης, ο Περικλής Αργυρόπουλος, πρώην πρέοδρος και κάτοικος Κορομηλιάς καθώς και οι Τασία Καρακαϊδού και Γεωργία Τσερπέ, κάτοικοι Μαγγανιακού. 

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022