Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2024 15:10

Η Μάνη σώζει τον θαλάσσιο πλούτο της (VD, PH)

Η Μάνη σώζει τον θαλάσσιο πλούτο της (VD, PH)

Η διάσωση και η ανάπτυξη του θαλάσσιου πλούτου της Μάνης με τη δημιουργία Θαλάσσιας Προστατευόμενης Περιοχής μεταξύ Στούπας και Αγίου Νικολάου είναι ένας από τους στόχους της τοπικής κοινωνίας σε συνεργασία με ερευνητές από την Αυστρία.

Δείτε το βίντεο:

Την προσπάθεια στηρίζουν με τη σύμφωνη γνώμη τους ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ψαράδων Αγίου Νικολάου, Στούπας και Καρδαμύλης, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Μάνης και το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης.
Οι πλούσιες Ποσειδωνίες της περιοχής μπορούν να μεγαλώσουν και να παράξουν πλούσια ιχθυοαποθέματα μέσα από την εφαρμογή των μέτρων που θα τεθούν με την δημιουργία της προστατευόμενης ζώνης, με αποτελέσματα θεαματικά για τον τόπο, τόσο από περιβαλλοντικής όσο και οικονομικής άποψης.

Credits: Project Manaia

 

Η Εύφορη γη βρέθηκε ξανά στη Μάνη μετά από 7 χρόνια με θέμα την αλιεία και τις προσπάθειες των τοπικών φορέων μαζί με τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Project Manaia από την Αυστρία να μελετήσουν τα ιχθυοαποθέματα, τις Ποσειδωνίες καθώς και τους οργανισμούς – εισβολείς, ώστε να προστατευθεί η θάλασσα της περιοχής.

Credits: Project Manaia

 

Επίσης, το Project Manaia βρέθηκε ξανά μετά από 7 χρόνια στη Στούπα και οργάνωσε υποβρύχιους καθαρισμούς με τη συμβολή του καταδυτικού κέντρου Dive Code. Η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση για την προστασία της θάλασσας δημιουργήθηκε το 2014 από τον Manuelle Marinelli και ταξιδεύει στη Μεσόγειο.

Credits: Project Manaia

 

Για το project και τη δουλειά τους στην περιοχή μίλησε ο καπετάνιος και θαλάσσιος βιολόγος Manuel Marinelli και η Αλεξία Καλόσακα, βιολόγος και μέλος του πληρώματος του Project Manaia. Ακόμη για τις προσπάθειες των τοπικών φορέων αλλά και για τη σημασία του έργου στη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της περιοχής, μίλησε ο εκπαιδευτής καταδύσεων του καταδυτικού Κέντρου Dive Code Γιώργος Εξαρχουλέας.



Credits: Project Manaia

 


Credits: Project Manaia
Credits: Project Manaia
Credits: Project Manaia


Credits: Project Manaia

Διαβάστε ξανά την ειδική έκδοση του περιοδικού Εύφορη γη #7

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022