Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2024 17:31

Ελαιόλαδο: SOS λόγω των επιμολύνσεων (Βίντεο)

Ελαιόλαδο: SOS λόγω των επιμολύνσεων (Βίντεο)

Η μεγαλύτερη πρόκληση, φυσικά, ακόμη και από την τιμή φέτος είναι η αντιμετώπιση των επιμολύνσεων στα ελαιόλαδά μας. Τα φυτοφάρμακα είναι πρώτα από όλα αυτά που πρέπει να διαχειριστούμε όλοι ορθολογικά ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα του παρελθόντος και μείνουν αδιάθετες δεξαμενές λόγω σημαντικής υπολειμματικότητας.

Δείτε την εκπομπή:

Οι υδρογονάνθρακες είναι το δεύτερο σημαντικό θέμα, το οποίο θα πρέπει να μάθουμε να το αντιμετωπίζουμε σταδιακά καθώς έπεται η εφαρμογή αυστηρών ορίων που σε πολλές περιπτώσεις κινούνται προς το μηδέν. Απλά πράγματα μπορούν να γίνoυν για αρχή. Αφενός στα φυτοφάρμακα, οι παραγωγοί να χρησιμοποιούν αυστηρά εγκεκριμένες δραστικές και να τηρούν στο απόλυτο τα όσα αναγράφει η ετικέτα, στους υδρογονάνθρακες μπορεί να γίνει η αρχή με τη χρήση ελαιολάδου παλαιότερης χρονιάς στην αλυσίδα του αλυσοπρίονου ή την αποφυγή κλαδέματος την περίοδο της συγκομιδής. Στην κακή περσινή κατάσταση αναφορικά με τις υπολειμματικότητες φυτοφαρμάκων, αλλά και στις δυνατότητες που έχουμε με ενημέρωση και συνεννόηση να αντιμετωπίσουμε τα παραπάνω προβλήματα, αναφέρθηκαν ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος και ο χημικος, πρόεδρος του Σχολείου Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, Νίκος Κουτσούκος, μιλώντας στην εκπομπή Εύφορη γη και την δημοσιογράφο Κέλλυ Δημητρούλια.

 

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

 

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022