Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023 16:55

Κοινοτικός αμπελώνας στην Αλαγονία με ποικιλίες Πλατάνα και Γεραναστάση (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Κοινοτικός αμπελώνας στην Αλαγονία με ποικιλίες Πλατάνα και Γεραναστάση (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Μετά τον κοινοτικό λαχανόκηπο, η Αλαγονία απέκτησε και κοινοτικό αμπελώνα. Κάτοικοι της Αλαγονίας, καταγόμενοι από όλο τον κόσμο, καθώς και επισκέπτες από την Καλαμάτα και την Σπάρτη φύτεψαν την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στην ιστορική περιοχή Αϊ Γιάννη περίπου 100 φυτά, στην πλειοψηφία τους της ποικιλίας Πλατάνα αλλά και Γεραναστάση.

Δείτε την εκπομπή:

Η φύτευση έγινε σε ιστορική περιοχή με παλιούς αμπελώνες, σε έκταση περίπου ενός στρέμματος, η οποία παραχωρήθηκε από κάτοικο της περιοχής.
Όπως, όμως, και στην περίπτωση του κοινοτικού λαχανόκηπου και του κοινοτικού σιταροχώραφου που είχε προηγηθεί, κοινός στόχος είναι η αυτάρκεια σε τρόφιμα και παράλληλα η αναβίωση του παλιού συλλογικού πνεύματος του χωριού και των ανθρώπινων σχέσεων.
Μετά την φύτευση έγινε η προβολή αποσπάσματος ντοκιμαντέρ της Ιαπωνικής τηλεόρασης με σκηνές από την Αλαγονία. Η εκδήλωση έκλεισε με γεύμα με προϊόντα φυσικής καλλιέργειας από το χωριό και χειροποίητο ψωμί.

 

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022