Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2023 15:34

Πως ξεκίνησε από την Καλαμάτα η καλλιέργεια αβοκάντο στην Ελλάδα τη δεκαετία του 70' (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Η Εύφορη γη με τη δημοσιογράφο Κέλλυ Δημητρούλια βρέθηκε σε έναν κήπο πραγματικό... πλούτο για το αβοκάντο.

Όχι μόνο για το φυτό και το φρούτο αλλά και για τη μεγάλη ιστορία που κρύβεται πίσω αυτά από τα δέντρα, στην παραλία της Καλαμάτας. Ο Αριστομένης Στασινόπουλος έχει ζήσει την πορεία του αβοκάντο και την ιστορία του, με γνώση από παλιά. Συνδέεται μάλιστα η οικογένειά του με τις πρώτες φυτεύσεις στην Ελλάδα οι οποίες ξεκίνησαν το 1970. Κύρια πρόσωπα που με τη δραστηριότητά τους έφεραν ουσιαστικά την καλλιέργεια αβοκάντο στην Ελλάδα, στην Κρήτη, και στην Καλαμάτα, είναι ο πατέρα του κ. Στασινόπουλου, Κωνσταντίνος, ο Ελληνοαμερικανός Πάνος Ζαμενής που έφερε τους πρώτους σπόρους και ο συνεργάτης του Ανδρέας Ξυράκης από την Κρήτη.

Ακούστε την ιστορία όπως τη διηγείται ο Αριστομένης Στασινόπουλος και μάθετε για το πως ξεκίνησε πριν από αρκετές δεκαετίες η καλλιέργεια αβοκάντο στην Ελλάδα, με την Καλαμάτα να παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της, καθώς στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα φαίνεται να δημιουργήθηκαν οι πρώτοι πειραματικοί αγροί.

Δείτε το βίντεο:

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα