Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023 17:36

Go On: Δημ. Δημητρούλιας: Η πορεία, το όραμα και το μυστικό της επιτυχίας του κορυφαίου Έλληνα προπονητή Ηandball (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Go On: Δημ. Δημητρούλιας: Η πορεία, το όραμα και το μυστικό της επιτυχίας του κορυφαίου Έλληνα προπονητή Ηandball (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Ο Δημήτρης Δημητρούλιας, κορυφαίος στην Ελλάδα και τον κόσμο προπονητής του handball με καταγωγή από τη Μεσσηνία και την Πιερία μιλά στην εκπομπή Εύφορη γη και τη δημοσιογράφο Κέλλυ Δημητρούλια για την ζωή του εκτός συνόρων ενώ βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας Al Khaleej, στη Σαουδική Αραβία. Σημαντική είναι στη διάρκεια της συνέντευξής του ότι οι νέοι της Μεσσηνίας έχουν ψηλά και δυνατά κορμιά, ιδανικά για το απαιτητικό άθλημα του handball. Όπως ο ίδιος επισημαίνει το άθλημα μπορεί να αναπτυχθεί και στη νότια Πελοπόννησο, δηλώνοντας πως διατίθεται να συμβάλλει για τον σκοπό αυτό.

Δείτε το βίντεο:

Ασχολείται με το handball από τα 11 του και στην Ελλάδα έχει κατακτήσει πρωταθλήματα και Ευρωπαϊκούς τίτλους. Ξεκίνησε ως προπονητής από τον Διομήδη Άργους, με τον οποίο κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και το Ευρωπαϊκό Challenge Cup. Αργότερα δούλεψε για την ομάδα του ΠΑΟΚ γυναικών όπου κατέκτησαν το double, πρωτάθλημα και κύπελλο. Ακολούθησε η ΑΕΚ με δύο πρωταθλήματα και το πρώτο treble, που περιλάμβανε και δύο Ευρωπαϊκά, τα μοναδικά στο handball που έχει πάρει Ελληνικός σύλλογος.

Η Σαουδική Αραβία ήταν ένα ακόμη challenge, καθώς η χώρα έχει ένα εξαιρετικό επίπεδο αθλητών handball και απευθύνεται σε elite προπονητές και αθλητές. Όπως εξηγεί, η ζωή στη Σαουδική Αραβία είναι διαφορετική, αλλά προσαρμόστηκε αρκετά γρήγορα και με τη συμβολή της συντρόφου του Aise Velem, η οποία είχε ήδη επαφή με την συγκεκριμένη κουλτούρα.

Η Al Khaleej ήρθε στη ζωή του περίπου ένα χρόνο πριν και όπως εξηγεί ο ίδιος, δεν θα μπορούσε να γνωρίζει εξ αρχής εαν θα μακροημερεύσει στην συγκεκριμένη ομάδα. Και κατέκτησαν το quadrouble, κύπελλο, πρωτάθλημα, Supercup και Saudi Games.

Το μυστικό της επιτυχίας του δεν είναι άλλο από την πολύ δουλειά και όχι απλα μια καλή ιδέα. Αποκορύφωση στην μέχρι τώρα πορεία του στην εν λόγω ομάδα είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος που η Al Khaleej είχε κερδίσει ξανά πριν από 23 χρόνια.

Το άθλημα του handball μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στη Νότια Πελοπόννησο αλλά όπως επισημαίνει ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία των Μεσσήνιων και έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις σχετικά με την ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή, όμως χρειάζονται υποδομές, απόφαση και μεγάλη προσπάθεια.

Θυμίζουμε ότι το handball είναι Ολυμπιακό άθλημα και ένα από 4 δημοφιλέστερα αθλήματα στον κόσμο, ιδιαίτερα δημοφιλές στην Βόρεια Ελλάδα, όπως στην Κατερίνη όπου μεγάλωσε.

Ο Δημήτρης έχει μάλιστα όλη τη διάθεση να γίνει αρωγός σε όποια σοβαρή προσπάθεια δημιουργίας συλλόγων για το άθλημα.

Ο Δημήτρης Δημητρούλιας πρόσφατα βραβεύτηκε Τιμής Ένεκεν από τον Δήμο Μεσσήνης, την Κοινότητα και τον Πολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Πιπερίτσα, από όπου κατάγεται, για την πολύτιμη προσφορά του στον αθλητισμό.

Ο Σύλλογος παράλληλα τίμησε τον Δημήτρη κάνοντας τον επίτιμο μέλος του.

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022