Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022 19:47

Go On & Εύφορη Γη: Καθηγητές και φοιτητές του Τμήματος Γεωπονίας μαζεύουν ελιές για...καλό σκοπό! (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διαθέτει περίπου 400 ελαιόδεντρα σε πλειοψηφία κορωνέικης ποικιλίας όπου για πρώτη φορά μαζεύονται από φοιτητές με την καθοδήγηση των καθηγητών τους και το λάδι τους θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

{yendifplayer type=video youtube=https://youtu.be/Jl5Vl1GkZnQ}

Όπως αναφέρει ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας Αναστάσιος Κότσιρας, είναι ένα project που σχεδιάστηκε από το περσινό καλοκαίρι και έφτασε να υλοποιηθεί φέτος. Η ανταπόκριση των φοιτητών εξέπληξε ακόμη και τους ίδιους τους καθηγητές καθώς δημιούργησαν 2 συνεργεία.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Γεωπονίας Επαμεινώνδα Κάρτσωνα η μεγάλη ανταπόκριση τους κάνει να μπορούν να σκεφτούν και άλλες παρόμοιες δράσεις. Επίσης δείχνει ότι τα νέα παιδιά χρειάζονται απλώς ένα έναυσμα, κάτι να τους τραβήξει και μετά ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν.

Ιδιαίτερα θετικό ήταν ότι το ελαιομάζωμα και η περιποίηση των ελιών θα προσπαθήσουν να καθιερωθεί καθώς η επόμενη τέτοια βιωματική εμπειρία θα πραγματοποιηθεί την εποχή του κλαδέματος (Μάρτιο-Απρίλιο) όπου οι φοιτητές υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους θα βοηθήσουν στο κλάδεμα της ελιάς. Άλλη μια σημαντική διοργάνωση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου είναι μια γιορτή παραδοσιακών σπόρων όπου θα λάβει χώρα την Άνοιξη και θα είναι ανοιχτή τόσο για τους φοιτητές όσο και για το κοινό.

Μεγάλο ενδιαφέρον όμως είχαν και όσα εξέφρασαν οι ίδιοι οι φοιτητές στο φακό της Εύφορης γης καθώς οι περισσότεροι κατάγονται από αγροτικές περιοχές και οι οικογένειές τους είτε είναι επαγγελματίες του αγροτικού τομέα, είτε διαθέτουν κάποια περιουσία. Ένα ήταν το σίγουρο ότι αυτή η εμπειρία θα τους μείνει αξέχαστη και δεν θα διστάσουν να την επαναλάβουν και την επόμενη χρονιά.

Τέτοιες ενέργειες είναι σημαντικές τόσο για την βιωματική εκπαίδευση των φοιτητών αλλά ακόμη δίνουν το κίνητρο και τον τρόπο οι νέοι να εργαστούν στον πρωτογενή τομέα.

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

Ευχαριστούμε για τις φωτογραφικές στιγμές τον Σταύρο Γεώργαρη.

Διαβάστε περισσότερα ενδιαφέροντα άρθρα στο ένθετο του περιοδικού Εύφορη Γη στο Go On #23 που κυκλοφορεί.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022