Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 19:21

Ομάδα Ρυζιού - ΕΛΓΟ Δήμητρα: Παγωτό από ρύζι & 3d εκτυπωμένα τρόφιμα (Βίντεο)

Στο εργαστήριο του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του  ΕΛΓΟ Δήμητρα γίνονται…  θαύματα, καθώς δημιουργούνται προϊόντα που ζητά η αγορά ή πάνε ένα βήμα παραπέρα, αξιοποιώντας την τεχνολογία.

 Το rice cream είναι παγωτό από ρύζι, το οποίο απευθύνεται σε vegan, vegetarian ή σε καταναλωτές με δυσανεξία στη λακτόζη. Παρουσιάστηκε στην εκπομπή Εύφορη γη και στη δημοσιογράφο Κέλλυ Δημητρούλια, στις εγκαταστάσεις του ΕΛΓΟ Δήμητρα, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Η ερευνήτρια Αγγελική Μυγδαλιά, εξηγεί πως η αρχική σκέψη ήταν η διαμόρφωση συνταγών, ψωμιού και μπισκότων με κύριο στοιχείο τους το ρύζι και υποπροϊόντα ρυζιού. Όμως η ιδέα εξελίχθηκε και ενσωματώθηκε σε ένα πρόγραμμα, με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών ανθρώπων που αναζητούν κάτι το ιδιαίτερο, είτε από ανάγκη, είτε από συνειδητή επιλογή, στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας και της μείωσης του αποτυπώματος στο περιβάλλον.

Δείτε το βίντεο της εκπομπής Εύφορη γη

Το έργο χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, υλοποιείται από το Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του ΕΛΓΟ Δήμητρα, σε συνεργασία με τη βιομηχανία «Ιωάννου Ζαχαροπλαστική», την εταιρεία συμβούλων Ergoplanning και το διαπιστευμένο εργαστήριο αναλύσεων QLAB.

Η ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ…  ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Το εργαστήριο διαθέτει πλέον και 3d εκτυπωτή για τρόφιμα, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας πρωτότυπων σχεδίων και με ανάμειξη υλικών.

«Πέρα από τη γεύση είναι και η εμφάνιση» σχολιάζει ο κ. Κατσαντώνης, εξηγώντας πως η ιδέα ξεκίνησε με αφορμή τα παιδιά, αλλά εξελίσσεται πλέον και σε επίπεδο υψηλής γαστρονομίας.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ και άλλα παρόμοια, στο περιοδικό Εύφορη γη που κυκλοφορεί στα περίπτερα μέχρι τις 9 Απριλίου

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα