Τρίτη, 01 Μαϊος 2018 12:19

Γνωρίζοντας τη "Berryland" του Βασίλη Δαφνή (βίντεο, φωτογραφίες)

 Σε μια χώρα, όπου η κρίση εισέβαλε απότομα στις ζωές των ανθρώπων, κάποιοι πάλεψαν και μείνουν όρθιοι. Ένας εκ των νικητών αυτής της μάχης, είναι ο Βασίλης Δαφνής,

παραγωγός που δραστηριοποιείται με την οικογένειά του στον Πισσώνα Ευβοίας τα τελευταία 6 χρόνια, έχοντας δημιουργήσει το δικό του σπίτι στο λιβάδι, με φυτά, ζώα, ομορφιά και καθαρό αέρα. Όπως λέει και ο ίδιος ήθελε ο γιος του να μεγαλώσει φυσιολογικά, μακριά από την φασαρία και το άγχος της πόλης.

Παρόλο που είναι απόφοιτος Θεολογίας, ακολούθησε ένα εντελώς διαφορετικό επάγγελμα, καθώς εργαζόταν για αρκετά χρόνια ως πωλητής αυτοκινήτων. Όταν η οικονομική κρίση έσκασε στην χώρα, πήρε την μεγάλη απόφαση να εγκαταλείψει την πόλη μετακομίζοντας στη φύση αλλάζοντας ζωή και επάγγελμα, με τις εναλλακτικές καλλιέργειες να του τραβούν το ενδιαφέρον.

Νοικιάζοντας ένα μικρό κτήμα στον Πισσώνα, το οποίο αρχικά δεν πληρούσε τις κατάλληλες προδιαγραφές, ξεκίνησε την καλλιέργεια αρώνιας, ένος φυλλοβόλου θαμνώδες φυτού, όπου οι καρποί του μπορούν να φαγωθούν ωμοί ενώ χρησιμοποιούνται για την παραγωγή κρασιού και μαρμελάδων.

Αμέσως, χωρίς δεύτερη σκέψη ‘’βούτηξε στα βαθιά’’ με συντροφιά την σκληρή δουλειά, το πείσμα και την οικογένεια του καταφέρνοντας μετά από πολλές δυσκολίες, να δημιουργήσει μια επιχείρηση, η οποία βασίζεται στις εναλλακτικές καλλιέργειες, προσφέροντας του όχι μόνο καρπούς αλλά και μια αξιοπρεπή επιβίωση.

Σήμερα, μέσα από το "Βerryland" ένα παντοπωλείο υγιεινής διατροφής που έχει δημιουργήσει στην Χαλκίδα, προωθεί τα προϊόντα του στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε συνεργασία με καλλιεργητές διάφορων βιολογικών ποικιλιών, όπως ροδιών, ελιών, goji berry και blueberry.

Επόμενος στόχος , η δημιουργία μιας ομάδας πενήντα ατόμων, που ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν με τις εναλλακτικές καλλιέργειες, επεκτείνοντας την δουλειά τους στο εξωτερικό, με σκοπό να αναδειχθούν τα τοπικά προϊόντα.

Το θάρρος και η τόλμη μπορούν να αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη, ώστε οι άνθρωποι να καταφέρουν τα πάντα. Με αυτό τον τρόπο ο Βασίλης Δαφνής κατάφερε να ενταχθεί και να παραμείνει στον χώρο των εναλλακτικών καλλιεργειών, προσφέροντας μια φυσιολογική ζωή στην οικογένεια του και ένα καλό εφόδιο για το μέλλον.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα