Τρίτη, 01 Μαϊος 2018 12:13

Χρυσόμελο: Το "χρυσό" brand που κερδίζει αγορές (ΒΙΝΤΕΟ εκπομπή Εύφορη Γη #64, μέρος Α')

Μέσα στην δίνη της οικονομικής κρίσης, υπάρχουν άτομα που τολμούν, καινοτομούν και τελικά κερδίζουν το στοίχημα, παρόλο που το ελληνικό κράτος δεν συνδράμει σ’ αυτή την προσπάθεια. Η σκληρή δουλειά και η καινοτομία, μπορούν να εκτοξεύσουν μια επιχείρηση και να ανταμείψουν αυτούς που ρισκάρουν, με τους πιο πλούσιους καρπούς.

Μια ιστορία ξεχωριστή πίσω από την επιτυχία του "Χρυσόμελο" είναι αυτή του δημιουργού του Γιάννη Ταμπάρη. Ο εμπνευστής του brand απαρνήθηκε το Δημόσιο και μαζί με τη γυναίκα του Χρύσα ασχολήθηκαν με τη μελισσοκομία.

Ο νέος από το Πλατύ Μεσσηνίας έχει καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια να καθιερώσει το προϊόν του σε πολλά σημεία πώλησης ανά την Ελλάδα και να το διαθέτει για εξαγωγή σε αρκετές χώρες. Ο ίδιος, ανήσυχο πνεύμα, συνεχίζει να αναζητά τρόπους για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων και δε χάνει ευκαιρία να  εμπλακεί σε διαδικασίες που οδηγούν σε συλλογικές αποφάσεις.

Κινητήριος δύναμη, η αγάπη για δημιουργία. Επιτυχία, η ποιότητα, η σταθερότητα και το όνομα που επέλεξε, "παντρεύοντας" το όνομα της γυναίκας του Χρύσας με το μέλι. Ένα όνομα που δεν περνά απαρατήρητο.

Ο Γιάννης Ταμπάρης, εργαζόταν στη Δημοτική Αστυνομία, ώσπου ξαφνικά το κράτος προέβει στην κατάργησή της. Χωρίς πολλές σκέψεις, μαγεμένος από την οργανωμένη κοινωνία των μελισσών, αποφάσισε να στραφεί στην μελισσοκομία, δημιουργώντας μια οικογενειακή επιχείρηση, ένα μικρό τυποποιητήριο, για την παραγωγή του "Χρυσόμελο". Ένα προϊόν το οποίο απαιτεί αρκετά ταξίδια συχνά σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδος, όπως Μεσσηνία, Εύβοια, Χαλκιδική, Ναύπακτο και Άργος, αναζητώντας σημεία για την παραγωγή μελιού από βελανιδιά, ασφάκα, θυμάρι και μύρτιλο, που γίνονται ανάρπαστα στο εξωτερικό.

Δείτε το βίντεο της εκπομπής:

Σύντομα το brand "χρυσόμελο", απέκτησε "αδερφάκι", την "aloe blend", ένα φυσικό χυμό προερχόμενο, από το φυτό της αθανασίας, την αλόη, σε συνδυασμό με χυμό πορτοκαλιού, λεμονιού, αγαύης και δυόσμου. Πρόκειται για μια νέα καινοτομία που όσο περνά ο καιρός κερδίζει περισσότερο έδαφος στην αγορά.

Η παραγωγή σε κάθε περίπτωση γίνεται με την βοήθεια ολόκληρης της οικογένειας, που έχουν στόχο τα προϊόντα τους να κατακτήσουν τα ράφια της διεθνούς αγοράς, όχι μόνο με τη γεύση αλλά και την εμφάνιση τους, η οποία συμβάλλει σημαντικά στην προσέλκυση του καταναλωτή.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα