Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016 16:38

Εύφορη Γη - Υδάτινοι πόροι

Νερό: Το πολυτιμότερο αγαθό – Μαθαίνουμε για την ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων..

Την ώρα που είναι εμφανές πλέον το πρόβλημα ποσοτικής και ποιοτικής έλλειψης του νερού, συνεχίζεται η αδιαφορία τόσο από τη μεριά των καλλιεργητών όσο και από τη μεριά της Πολιτείας.

Αφενός οι παραγωγοί συνεχίζουν την ασύστολη χρήση του νερού, με πλήθος καλλιεργητών να αγνοούν ακόμα και τις συνέπειες του ποτίσματος στις μεσημβρινές ώρες και των συνεπειών στο περιβάλλον, ενώ η Πολιτεία αδιαφορεί για το γεγονός πως υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού για την διεκπεραίωση των αιτήσεων, καθώς παραμένει η γραφειοκρατική καθυστέρηση για την αδειοδότηση λιμνοδεξαμενών και άλλων μέσων διαχείρισης υδάτων.

Το νερό λοιπόν δεν είναι ατελείωτο, αλλά πολλοί ιδιώτες επιμένουν να μη δηλώνουν τις γεωτρήσεις και τα πηγάδια τους, σε μια προσπάθεια της Πολιτείας να θέσει όρους ορθής διαχείρισης του πολυτιμότερου αγαθού.

Για την ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων, για την καταγραφή των γεωτρήσεων και των πηγαδιών, για τα κενά που παρατηρούνται από τη μεριά της Πολιτείας, μιλά στην εκπομπή ο Δημήτρης Μήλιος, διευθυντής Υδάτων Πελοποννήσου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, ο οποίος τονίζει πως η χρήση του νερού ανήκει στον πολίτη αλλά το νερό ανήκει στην Πολιτεία. Επίσης μιλούν ιδιώτες γεωλόγοι, ο εκπρόσωπος του ΓΕΩΤΕΕ Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος Μιχάλης Αντωνόπουλος καθώς και ο καθηγητής εφαρμογών του ΤΕΙ Πελοποννήσου Χρήστος Μουρούτογλου.

Save

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα