Η κατάρτιση σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση της ξηρασίας - λειψυδρίας στην περιφέρεια Κρήτης εντάσσεται στο ΕΣΠΑ.

Τη σύναψη μνημονίου συνεργασίας ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ, μεταξύ του οργανισμού, του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Αυτοψία στον οικισμό Σταγιάδες πραγματοποιήθηκε από συνεργείο του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.).

Έκλεισε χθες η διώρυγα της Κορίνθου, μετά από κατολίσθηση μεγάλου μέρους της πλαγιάς.

Με 67 εκατ. ευρώ ενισχύεται η περιφέρεια Θεσσαλίας για έργα αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία έπληξαν την περιοχή, τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Για μια ώρα σβήνουμε τα φώτα, σήμερα, από τις 8:30 έως τις 9:30 το βράδυ.

Ενεργοποιήθηκε εκ νέου πριν μία ώρα η ηλεκτρονική πλατφόρμα υπαγωγής στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ», προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι έχουν εγγραφεί στο σύστημα, αλλά δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υποβολής αίτησης, ενώ ανακοινώθηκε ο διπλασιασμός των πόρων του προγράμματος.

Τα τεχνικά προβλήματα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του νέου «εξοικονομώ» συνεχίζουν να ταλαιπωρούν χιλιάδες μηχανικούς και πολίτες, τόνισε σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, ο οποίος πρόσθεσε ότι αν το ΥΠΕΝ το επιθυμεί, το ΤΕΕ, με την τεχνογνωσία που έχει, μπορεί να βοηθήσει.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου από το 1971, ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, προχώρησε σε απολογισμό του μέχρι τώρα έργου της κυβέρνησης για τα δάση και ανακοίνωσε τον προγραμματισμό της. 

Πέντε ελληνικές υποψηφιότητες είναι ανάμεσα στους 25 φιναλίστ για το Βραβείο Natura 2000 και ζητούν την ψήφο του κοινού.