Ειδοποιούνται οι κάτοικοι των παρακάτω περιοχών ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στις 20.09.2023 ημέρα Τετάρτη.

Παρατείνεται έως τις 6 π.μ της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου 2023 η δωρεάν διέλευση όλων των οχημάτων από τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο Ε65 και στο τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου από τη Νίκαια μέχρι τον Μαλιακό Κόλπο, συμπεριλαμβανομένων και των πλευρικών διοδίων στην εν λόγω περιοχή, με εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα και του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου.

Αποκαθίσταται, σήμερα, Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου και από τις 17:00, η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, μετά την έγκριση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών της σχετικής εισήγησης από την Αυτοκινητόδρομος «Αιγαίο Α.Ε.».

Σε νέο κύκλο διαβούλευσης και εξεύρεσης λύσεων μπαίνει η κυβέρνηση με τις αεροπορικές εταιρίες, με στόχο τη σταθερή διασύνδεση σε βάθος χρόνου της Καλαμάτας με τη Θεσσαλονίκη. Αυτό προκύπτει από όσα αναφέρονται σε απάντηση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στην κοινοβουλευτική ερώτηση που υπέβαλε για το θέμα ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς.

Στην κυκλοφορία δόθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι δρόμοι: ε.ο. Λάρισας – Τρικάλων, επ.ο. Λάρισας – Καρδίτσας, επ. ο. Πύλης - Μεσοχώρας και Λάρισας – Τύρναβου μέσω Δαμασίου.

Η Διεθνής Επιτροπή Όζοντος, ενόψει της 36ης επετείου από την υπογραφή του Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ, αναφέρεται σε επιτεύγματα και ορόσημα στις προοδευτικές προσπάθειες για την ανάκαμψη της στιβάδας του όζοντος.

Σύγχρονο σύστημα παρακολούθησης περιβαλλοντικών παραμέτρων (αισθητήρων), στο πλαίσιο του προγράμματος «LIFE-IP AdaptInGR-(LIFE 17IPC/GR/000006) ‘’Boosting the implementation of adaptation policy across Greece’’ (ADAPTINGR)- Ενισχύοντας την εφαρμογή πολιτικής για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα», εγκαθίσταται τις επόμενες ημέρες στον Δήμο Κατερίνης.

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο πιλοτικής καταγραφής της βιοποικιλότητας της Ελλάδας, με τη χρήση καινοτόμων μεθόδων και εργαλείων Παρατήρησης Γης (Earth Observation), στο πλαίσιο του έργου LIFE EL- BIOS (LIFE20 GIE/GR/001317): Hellenic Biodiversity Information System - An innovative tool for biodiversity conservation.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές και οδηγίες για πρόληψη των πυρκαγιών εξέδωσε σήμερα Δευτέρα 24 Ιουλίου η Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι οποίες θα ισχύουν και για τις επόμενες μέρες. 

Η αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, υπενθυμίζει ότι λόγω της πρόβλεψης πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 4), ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές από 21:00 έως 6:00.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα