Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017 12:29

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα «Μάνδρα – Ψαθάδες» στον Έβρο

Παραδόθηκε προχθές στην κυκλοφορία το τμήμα «Μάνδρα – Ψαθάδες» του κάθετου άξονα της Εγνατίας, «Αρδάνιο – Ορμένιο».

Με την ολοκλήρωση και απόδοση στην κυκλοφορία του συγκεκριμένου τμήματος μήκους 14 χλμ. σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του νοτιότερου τμήματος από Αρδάνιο έως Μάνδρα, μήκους 37,5 χλμ., η οποία προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί εντός του 2018, ολοκληρώνεται πλήρως ο κάθετος άξονας της Εγνατίας οδού «Αρδάνιο-Ορμένιο», αποκτώντας ενιαία διατομή και τεχνικά χαρακτηριστικά.

Ο οδικός άξονας από Αρδάνιο έως Ορμένιο, μήκους 124 χλμ. είναι στρατηγικής σημασίας με έντονο διασυνοριακό χαρακτήρα.

Συνδέει τρεις διασυνοριακούς σταθμούς μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και Βουλγαρίας (Ορμένιο, Καστανιές και Κήποι). Είναι ενταγμένος στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών, συνδέει την Εγνατία οδό με το οδικό δίκτυο της Βουλγαρίας και της Τουρκίας και συμβάλλει στη λιμενική σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με το Burgas καθώς και με άλλα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας. Έχει άμεση συνέργεια με την ενεργειακή και σιδηροδρομική σύνδεση της Περιφέρειας της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και κατ΄ επέκταση της Βόρειας Ελλάδας με τα αντίστοιχα δίκτυα των ανατολικών Βαλκανίων και Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής και για τη χώρα και για τον Έβρο και πιστεύουμε επίσης ότι θα δώσει μία άλλη πνοή και στην πρωτογενή παραγωγή και στο εμπόριο, αλλά κυρίως στην ασφάλεια των κατοίκων και για τα θύματα που έχουν θρηνήσει οι Θρακιώτες σε αυτόν τον δρόμο» σημείωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και υπογράμμισε με έμφαση ότι «η συνέχεια είναι η σιδηροδρομική γραμμή από Αλεξανδρούπολη μέχρι το Oρμένιο, ηλεκτροδοτούμενη διπλή, που θα ενταχθεί στο μεγάλο έργο που θα συνδέει τα τρία λιμάνια της βορείου Ελλάδας με τα λιμάνια της Βουλγαρίας στην Μαύρη Θάλασσα»

Ο υπουργός  άφησε σαφείς αιχμές για όλους εκείνους, που κατά το παρελθόν, δε φρόντισαν να εντάξουν ολοκληρωμένα αντιπλημμυρικά έργα στους αυτοκινητοδρόμους, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στην απόφαση για την ελεύθερη διέλευση μονίμων κατοίκων, ανέργων και ΑμΕΑ, από τα διόδια και την άμεση λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την υποβολή των αιτήσεων. «Σήμερα μπορεί να δει κανείς ποιος νοιάζεται για τη Θράκη, ποιος νοιάζεται για τον ελληνικό λαό, ποιος νοιάζεται για τους Θρακιώτες και τις ακριτικές περιοχές της χώρας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα