Σάββατο, 29 Ιουλίου 2023 13:30

Μεγάλο το ενδιαφέρον των παραγωγών στην ημερίδα για την καλλιέργεια του αβοκάντο στα Φιλιατρά (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι παραγωγοί της Μεσσηνίας την ημερίδα "Αβοκάντο - μια καλλιέργεια που διαρκώς επεκτείνεται» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 στο πάρκο Βλαχέρνας στα Φιλιατρά.

Δείτε το βίντεο:

Ο διευθυντής του Ιστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου Χανίων Δρ. Γιώργος Ψαρράς και η ερευνήτρια Δρ. Θηρεσία - Τερέζα Τζατζάνη παρουσιάσαν τα νέα δεδομένα σχετικά με την καλλιέργεια του αβοκάντο στην Ελλάδα, αναφερόμενοι και στο 5 ετές πειραματικό πρόγραμμα που συμπεριλαμβάνει παραγωγούς της Μεσσηνίας και υλοποιείται μέσω προγραμματικής σύμβασης με τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, με τη συμμετοχή των ΔΑΟΚ Λακωνίας, Μεσσηνίας και Τριφυλίας. Την ημερίδα συντόνισε ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Πελοποννήσου, Στάθης Αναστασόπουλος, η διευθύντρια της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας Έφη Γεωργακοπούλου και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, Άγγελος Κοροβίλας.

 

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα