Τετάρτη, 17 Μαϊος 2023 15:02

Πιστοποίηση στο "Σύγχρονο Floral Design" και υπεραξία στην τέχνη της ανθοδετικής από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα «Σύγχρονο Floral Design», το οποίο ανήκει στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. 50 συμμετέχοντες μετά από 8 εβδομάδες εκπαίδευσης μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας βρέθηκαν στο χώρο του Πανεπιστημίου στον Αντικάλαμο και έκαναν πράξη όσα μάθαιναν τόσο καιρό, φτιάχνοντας τις δικές τους συνθέσεις.

Δείτε το βίντεο:Η εκπομπή Εύφορη γη με τη δημοσιογράφο Κέλλυ Δημητρούλια συζήτησε για το Floral Design και τις προοπτικές του με τον επιστημονικό υπεύθυνο του προγράμματος και αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Γεωπονίας, Αναστάσιο Δάρρα, την εκπαιδεύτρια Άννα Κοστρίβα καθώς και τον Floral Designer, Λοΐζο Περικλέους από την Κύπρο.


Ο κ. Δάρρας μίλησε για την τέχνη του Floral Design και πως η παρουσία συνθέσεων στους εσωτερικούς χώρους μπορεί να επηρεάσει θετικά την ψυχολογία των ανθρώπων.

Η κ. Κοστρίβα τόνισε την πρωτοτυπία του προγράμματος καθώς πέρα από τους συμμετέχοντες που πέρασαν την πύλη του Πανεπιστημίου, οι συμμετέχοντες εξ αποστάσεως μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την εκπαίδευση από το χώρο τους, αφού είχαν προμυθετεί τα κατάλληλα υλικά.


Ο κ. Περικλέους από τη μεριά του μίλησε για την χρησιμότητα του Floral Design σε εστίαση και τουριστικά καταλύματα καθώς και την χρήση τοπικών ποικιλιών στις συνθέσεις. Μιλώντας για το συγκεκριμένο θέμα τόνισε ότι δεν πρέπει να κόβουμε αγριολούλουδα και να τραυματίζουμε τη φύση.
Τέλος συμφώνησαν και οι τρεις ότι η ανάδειξη του Floral Design δίνει προοπτικές και για την αύξηση της παραγωγής εγχώριων λουλουδιών καθώς έχουν πολύ καλή ποιότητα, όμως για την ώρα οι ποσότητες είναι μικρές και δεν καλύπτουν την ζήτηση της αγορά, οπότε οι κατασκευές γίνονται με εισαγόμενα άνθη στην πλειοψηφία τους.

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα