Σάββατο, 09 Οκτωβρίου 2021 19:36

Ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών το 2019 στον Ταΰγετο

Ανοίγει επιτέλους ο δρόμος για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα το 2019 στον Ταΰγετο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής; Ενότητας Μεσσηνίας, εκδόθηκε η απόφαση εξαίρεσης από την υποχρέωση τήρησης της διαδικασίας περιβαλλοντικής  αδειοδότησης  για το έργο  επείγοντος  χαρακτήρα:  «Αντιμετώπιση  κατολισθήσεων  στην  82’’  Ε.Ο Καλαμάτας – Σπάρτης από Χ.Θ. 24+000 έως όρια Π.Ε. Μεσσηνίας», από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Πρόκειται για τεχνικό  έργο αποκατάστασης/επισκευής  των  ζημιών που προκλήθηκαν από έκτακτα και έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας, στις 26 Ιανουαρίου 2019. Σύμφωνα με την τεχνική μελέτη του περιλαμβάνει εργασίες  αποκατάστασης  των  υφιστάμενων οδικών  τμημάτων με επανακατασκευή και σταθεροποίηση αυτών. Ειδικότερα προβλέπονται εργασίες χωματουργικών, κατασκευή τεχνικών έργων σταθεροποίησης και αντιστήριξης κατά θέσεις,  έργων  συλλογής  και  αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων, επανακατασκευή οδοστρώματος,  σήμανση και ασφάλιση της οδού. Οι ανωτέρω εργασίες αποσκοπούν στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών πολιτικής προστασίας και λαμβάνουν χώρα στο  πλαίσιο  κήρυξης  των  Κοινοτήτων  Αλαγονίας,  Αρτεμισίας,  Λαδά,  Νεδούσης,  Πηγών  και Καρβελίου, της δημοτικής ενότητας Καλαμάτας του Δήμου Καλαμάτας, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

Η κατασκευή του έργου θα ξεκινήσει άμεσα, με δεδομένο ότι είναι ήδη ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, με προϋπολογισμό 1.850.000 €.

Για το θέμα αυτό ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος συναντήθηκε την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, με τον υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νικόλαο Ταγαρά.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα