Τρίτη, 08 Ιουνίου 2021 08:49

Έργα βιοκλιματικού σχεδιασμού και περιβαλλοντικής αναβάθμισης 3 εκατ. ευρώ στο Μητροπολιτικό Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης"

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου "Αντώνης Τρίτσης" με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργάνωσε σήμερα εορταστικές δράσεις. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κήρυξε την επίσημη έναρξη των έργων βιοκλιματικής ανάπλασης μήκους 1,5 χιλιομέτρου, του έργου στεγάνωσης της 5ης λίμνης και του καναλιού που διατρέχει το Πάρκο.

Τα έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης και οι παρεμβάσεις βιοκλιματικού χαρακτήρα  είναι συνολικού προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ και χρηματοδοτούνται από το Πράσινο Ταμείο. Από το ποσό αυτό χρηματοδοτούνται και τα έργα στεγάνωσης τα οποία είναι προϋπολογισμού 829.410 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Όπως επισημάνθηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη κατά τη διάρκεια της έναρξης των εκδηλώσεων  «Στόχος μας είναι  η Αττική να γίνει μια πράσινη Περιφέρεια Υγείας και ευζωίας. Σε ένα χρόνο από σήμερα το Πάρκο θα έχει μετεξελιχθεί σε ένα πρότυπο Περιβαλλοντικό Κέντρο προς όφελος των πολιτών της Δυτικής Αθήνας και όλης της Αττικής. Το  Μητροπολιτικό Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης" γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με έργα και πράξεις. Σήμερα κηρύσσουμε την έναρξη ενός μεγάλου έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο. Η Περιφέρεια Αττικής, συνεργάζεται στενά με τη Διοίκηση του Ταμείου, με το Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης και με τους δήμους Ιλίου και Αγίων Αναργύρων Καματερού προκειμένου να μετατραπεί το Πάρκο σε πρότυπο και ένα πόλο άθλησης, αναψυχής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Τα περιβαλλοντικά έργα, η βιοκλιματική  ανάπλαση, η εξασφάλιση υδροδότησης από το Δήμο Ιλίου με 1000 κυβικά νερού ημερησίως και η ανάπλαση του θεάτρου, αποτελούν την απάντηση μας στην απραξία των προηγούμενων ετών».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ευχαρίστησε θερμά τη Γενική Διευθύντρια του Φορέα Μ. Χατζηαθανασίου, τον Πρόεδρο του Φορέα Σ. Ζωγραφάκη, τα μέλη του Δ.Σ. και τους εργαζόμενους για τη συστηματική δουλειά τους. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στους Δημάρχους Ν. Ζενέτο και Σ. Τσίρμπα οι οποίοι ήταν παρόντες στην εκδήλωση. Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι η συνεργασία τους είναι υποδειγματική και τα αποτελέσματά της είναι μετρήσιμα, τόσο σε θέματα που αφορούν στο πάρκο, όσο και γενικότερα στα αναπτυξιακά έργα στην περιοχή.

Στο πλαίσιο του εορτασμού παρουσιάστηκε και οπτικό υλικό με κεντρικό θέμα το νερό και την αξιοποίησή του στο Μητροπολιτικό Πάρκο.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου Σ. Σταθόπουλος, ο Ατιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκος, οι δήμαρχοι, Ιλίου  Ν. Ζενέτος και Αγίων Αναργύρων Καματερού Σ. Τσίρμπας, η Executive Director του οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών Π. Λαμπροπούλου, η Συντονίστρια Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της Ελληνικής Ορθολογικής Ρ. Τρίγκου, ο Χ. Αλεξανδράτος Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης, Ανδριάννα Ζησιμάτου-Καλομοίρη Γραμματέας του Φορέα Διαχείρισης, ο Αναπληρωτής της και μέλος του Δ.Σ.  Γ. Γεωργακόπουλος, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος και Μέλος του Δ.Σ. του Φορέα Μ. Αγγελοπούλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου Γ. Χαραλαμπόπουλος, οι αντιδήμαρχοι, Α. Τσιμογιάννης, Δ. Βασιλόπουλος, Γ.Φερεντίνος, Π. Μηλιώνης, Γ. Φραγκάκης, καθώς και εκπρόσωποι Φορέων και οργανώσεων που  δραστηριοποιούνται ενεργά σε θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος. Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Σ. Ζωγραφάκης, ενώ παρεμβάσεις έκαναν και εκπρόσωποι των Φορέων Κυκλικής Οικονομίας και Βιοοικονομίας που υποστήριξαν την εκδήλωση. 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα