Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 13:06

Ολοκληρώθηκε το έργο αποκατάστασης της κατολίσθησης του δρόμου Πύλα - Γιάλοβα

Με έργα ασφαλτόστρωσης ολοκληρώθηκε το έργο αποκατάστασης της κατολίσθησης του δρόμου Πύλα - Γιάλοβα.

Στη συγκεκριμένη δημοτική οδό είχε προκληθεί μερική κατάρρευση πρανούς, μετά τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις στις αρχές του έτους 2019, με συνέπεια την διακοπή της κυκλοφορίας. Ακολούθησε η διενέργεια διερευνητικών γεωτρήσεων και η εκπόνηση μελέτης από ειδικό Γεωλόγο-Γεωτεχνικό μηχανικό, η οποία προέβλεπε την πλήρη αποκατάσταση του πρανούς και της ασφαλούς κυκλοφορίας.

Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους και ολοκληρώθηκαν στις αρχές Οκτώβρη. Το έργο αποκατάστασης αποτελεί ένα ιδιαίτερο γεωτεχνικά έργο, μοναδικό στην περιοχή, αφού προβλέπει κατασκευή οπλισμένου επιχώματος ύψους μεγαλύτερου των 6 μέτρων, σε συνδυασμό με συρματοκιβώτια, διευθέτηση υδάτων και οδοστρωσία, τα οποία με τη σειρά τους απαιτούσαν προσεκτική μεθοδολογία, κατασκευή και τήρηση συγκεκριμένων προδιαγραφών.

Ο Δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του έργου, δήλωσε: «Καταφέραμε, δουλεύοντας συντονισμένα με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, να ολοκληρώσουμε με επιτυχία ένα έργο πρόκληση. Ευχαριστώ τα στελέχη του Δήμου μας που εργάζονται για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας, αλλά και τους κατοίκους για την υπομονή και τη συνεργασία που επέδειξαν, μέχρι την παράδοση του έργου».

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/2021

Περισσότερο διαβασμένα