Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 16:01

Δήμος Καλαμάτας: Κατασκευή πεζογέφυρας στο ρέμα Ξερίλα

Η σύμβαση για το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΞΕΡΙΛΑ», προϋπολογισμού μελέτης 107.000 € με το Φ.Π.Α., υπεγράφη σήμερα Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020, από τον Δήμαρχο και τον νόμιμο εκπρόσωπο της της εταιρείας «ΤΣΕΡΠΕΣ –ΚΩΤΣΑΚΗΣ –ΠΑΠΑΔΕΑΣ Ο.Ε.». Το έργο, που ως πηγή χρηματοδότησης έχει πόρους από τη ΣΑΤΑ 2019, έλαβε έκπτωση 57,46%.

Σύμφωνα με τη μελέτη, θα κατασκευαστεί στην περιοχή της Θουρίας, μεταλλική πεζογέφυρα για τη διέλευση του ποταμού Ξερίλα, προκειμένου να διευκολύνει την πρόσβαση των κατοίκων από τη μία όχθη στην άλλη. Η μεταλλική πεζογέφυρα πρόκειται να γεφυρώσει καθαρό άνοιγμα 13 μέτρων. Το συνολικό μήκος της θα είναι 16 μ. περίπου, πλάτος 2 μ. και ύψος 2,85 μ. περίπου.

Για την εκτέλεση του έργου θα εκτελεσθούν εργασίες εκσκαφών, σκυροδεμάτων για την κατασκευή της θεμελίωσης και των ραμπών πρόσβασης, εργασίες μεταλλικών κατασκευών για τον φορέα της πεζογέφυρας και των κιγκλιδωμάτων ασφαλείας, εργασίες σκυροδεμάτων για κατασκευή βιομηχανικού δαπέδου και τέλος θα γίνουν οι απαραίτητοι χρωματισμοί.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα