Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2020 20:25

Η είσοδος του Κάστρου Καλαμάτας λίγο πριν την αυριανή επίσημη παρουσίαση (Φωτογραφίες)

Αποδίδεται αύριο, Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020 και ώρα 21:00, στο κοινό το έργο για την ανάδειξη της περιοχής της εισόδου του Κάστρου Καλαμάτας, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη, λίγο πριν την έναρξη του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, σε μία προσπάθεια να συνδυαστούν οι δύο αυτές εκδηλώσεις. 

Με αφορμή την αυριανή παρουσίαση το e-gi.gr βρέθηκε στον χώρο του κάστρου λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση. 

Το έργο υλοποιείται σε διάστημα των δύο τελευταίων ετών, από το Φθινόπωρο του 2018. Σκοπός του έργου είναι η ανάδειξη και ο φωτισμός της περιοχής της εισόδου του κάστρο, καθώς και η διευκόλυνση των επισκεπτών και κυρίως των εμποδιζόμενων ατόμων, όπως φυσικά και ο επαναπροσδιορισμός της διαδρομής πριν από την είσοδο στο μνημείο, γεγονός που σημειώνει και η Εφορεία Αρχαιοτήτων σε σχετική ανακοίνωση. 

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ένα ζήτημα που εξακολουθεί να υφίσταται είναι η πρόσβαση μετά την πύλη του κάστρου, ώστε να γίνει ο χώρος προσβάσιμος μέχρι το αμφιθέατρο. Ωστόσο, σύμφωνα με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευαγγελία Μηλίτση, προβλέπεται μελλοντικά να πραγματοποιηθεί πλήρης ολοκλήρωση του έργου

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα