Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020 20:28

Οδηγίες με στόχο την αναβάθμιση του Ανατολικού Κέντρου της Καλαμάτας

Συγκεκριμένες κατευθύνσεις και οδηγίες, προκειμένου άμεσα να αλλάξει η εικόνα στο Ανατολικό Κέντρο, έδωσε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, σε επιτόπια επίσκεψη στο χώρο σήμερα Τρίτη 21 Ιουλίου 2020, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γιάννη Μπάκα και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε την ανάγκη αναβάθμισης συνολικά του Ανατολικού Κέντρου και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε να ολοκληρωθεί άμεσα ο σχεδιασμός ώστε να υλοποιηθούν βελτιώσεις στις υποδομές αλλά και να υπάρξει δημιουργία νέων δραστηριοτήτων που θα αυξήσουν την επισκεψιμότητα στο χώρο.

Σύμφωνα με την έως τώρα καταγραφή, μεταξύ άλλων, παρεμβάσεις θα γίνουν στα δύο γήπεδα μπάσκετ, ενώ στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας ακόμα αθλητικός πολυχώρος που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της νεολαίας και των κατοίκων της περιοχής. Ακόμα δόθηκε οδηγία προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα δημιουργίας κι ενός ανοιχτού χώρου που να φιλοξενεί πολιτιστικές δραστηριότητες.

Σε δηλώσεις του ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε: «Οι γειτονιές παραμένουν προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Υπάρχει ένας συγκεκριμένος σχεδιασμός ο οποίος σταδιακά θα υλοποιηθεί προκειμένου να αναβαθμίσει σημεία της πόλης και περιφερειακά. Το Ανατολικό Κέντρο έχει δυνατότητες και μέσα από τις παρεμβάσεις που προγραμματίζουμε επιθυμούμε να αλλάξουμε την εικόνα του, να το κάνουμε πιο φιλόξενο. Επίσης ο σχεδιασμός μας τρέχει και με τα “πάρκα τσέπης” τα οποία σταδιακά θα κάνουν την εμφάνισή τους στις γειτονιές μας. Εμείς αυτό που ζητάμε από τους πολίτες είναι να σέβονται το δημόσιο χώρο και να διατηρούν την πόλη καθαρή. Το οφείλουμε όχι στο Δήμο αλλά στους ίδιους μας τους εαυτούς».

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα