Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017 10:08

Αποστόλου: «Μέσα από την κτηνοτροφία να γίνει η ύπαιθρος συνώνυμο της ανάπτυξης»

Σημαντικό μέρος των πόρων του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 θα κατευθυνθεί στον κτηνοτροφικό κλάδο, δήλωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, κατά την χθεσινή επίσκεψή του σε μεγάλες κτηνοτροφικές και μεταποιητικές μονάδες της Καρδίτσας και τόνισε ότι «μέσα από την κτηνοτροφία μπορεί η ύπαιθρος να γίνει συνώνυμο της ανάπτυξης και της παραγωγής πλούτου».

Ο υπουργός επισκέφθηκε το τυροκομείο «Κίσσας», την προβατοτροφική μονάδα του Κ. Κωφού στο Μουζάκι και τη μονάδα «Τρέμμας» που δραστηριοποιείται στην εκτροφή αγελάδων γαλακτοπαραγωγής και στην παραγωγή κρέατος.

Κατά τις συνομιλίες του με τους παραγωγούς ο κ. Αποστόλου υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της επικείμενης νομοθετικής πρωτοβουλίας του ΥΠΑΑΤ για την υποχρεωτική αναγραφή στο γάλα. «Με το νομοσχέδιο που ήδη έχει κατατεθεί στη Βουλή, καθιστούμε υποχρεωτική την ευκρινέστατη αναγραφή στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα της χώρας αρμέγματος στις συσκευασίες τους και στο κρέας της χώρας προέλευσης στις ταμειακές μηχανές στους χώρους πώλησης. Η διάταξη αυτή είναι ένα πρώτο βήμα για την καταπολέμηση του φαινομένου των ελληνοποιήσεων και της μαύρης διακίνησης στον αγροτικό χώρο» ανέφερε ο υπουργός.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα