Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017 09:41

Στο ξηραντήριο οι πρώτες ποσότητες ελληνικής κλωστικής κάνναβης (vd, ph)

Έτοιμη για μεταποίηση είναι η πρώτη βιομηχανική κλωστική κάνναβη στην Ελλάδα, μετά τη νομιμοποίηση της καλλιέργειας το 2016. Η συγκομιδή της πρώτης ουσιαστικά σοδειάς ολοκληρώνεται σταδιακά στα πρώτα στρέμματα που καλλιεργήθηκαν, με στόχο των παραγωγών και των ομάδων που έχουν συσταθεί, να υπερδιπλασιαστούν  στην επόμενη καλλιεργητική περίοδο.

Δείτε σε 1’: Από το χωράφι μέχρι το ξηραντήριοΣτην Ελλάδα καλλιεργήθηκαν φέτος αρκετές δεκάδες στρέμματα σε διάφορες περιοχές. Μεταξύ των ομάδων που έχουν οργανωθεί και στοχεύουν στη αύξηση της παραγωγής και σε μεταποίηση του προϊόντος, είναι η ΚΟΙΝΣΕΠ Κ
annaBio, που σύμφωνα με τον πρόεδρο Μιχάλη Θεοδωρόπουλο, είναι ο πρώτος ελληνικός παραγωγικός συνεταιρισμός βιολογικής κλωστικής κάνναβης, ο οποίος  αυτές τις ημέρες ολοκληρώνει τη συγκομιδή στα 100 περίπου στρέμματα των μελών του.

Στην Κοκκίνα Μαγνησίας η κάμερα της Εύφορης Γης (e-gi.gr) κατέγραψε σκηνές από τη συγκομιδή του ανθού μέχρι το ξηραντήριο, στην έκταση του Παρμενίωνα Γάτου. Είχε προηγηθεί η συγκομιδή του σπόρου.

Όπως αναφέρει στο σημείωμά της  η ΚannaBio: Η βιομηχανική κάνναβη είναι ένα πολυχρηστικό φυτό με χιλιάδες εφαρμογές που μπορεί να καλύψει πολλές από τις βασικές μας ανάγκες σε τροφή, ενέργεια, στέγαση, ένδυση, θεραπεία, με πολλά περιβαλλοντικά οφέλη. Με την βιομηχανική κάνναβη μπορούμε να αντικαταστήσουμε πολλά από τα ρυπογόνα πλαστικά μίας χρήσης, καθώς και πολλά προϊόντα που έχουν σαν βάση την ξυλεία και τον χαρτοπολτό. Συμβάλλει στην οικολογική αποκατάσταση των εδαφών, καθώς φιλτράρει το χώμα και το νερό, ενώ οι δραστικές ουσίες που περιλαμβάνει (κανναβινοειδή) έχουν θετική επίδραση στην ανθρώπινη υγεία. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι ολόκληρο το υπέργειο μέρος του φυτού έχει πολλαπλές εφαρμογές, τίποτα δεν πετιέται ως φύρα ή απόβλητο, ενώ παρουσιάζει μια συνεχή ανοδική πορεία ως γεωργικός και μεταποιητικός οικονομικός κλάδος τα τελευταία 15 χρόνια.

Σύντομα περισσότερα στην εκπομπή Εύφορη Γη.

Κέλλυ ΔημητρούλιαΑκολουθεί φωτογραφικό υλικόΤώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα