Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017 15:12

Συμφωνία για τα πνευματικά δικαιώματα μεταξύ ΚΕΕΕ και «Αυτοδιαχείρισης»

Συμφωνία συνεργασίας που υπόσχεται ηρεμία σε χιλιάδες επαγγελματίες στον ταραγμένο χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων σύναψαν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης «Αυτοδιαχείριση», την Τρίτη 13 Ιουνίου 2017 στα γραφεία της ΚΕΕΕ.

Με τη συμφωνία αυτή, οι επιχειρήσεις-μέλη των Επιμελητηρίων που είναι υπόχρεοι πληρωμής πνευματικών δικαιωμάτων θα καταβάλλουν λιγότερα χρήματα, ενώ και οι δικαιούχοι δημιουργοί θα εισπράττουν περισσότερα από όσα όταν τον χώρο καταδυνάστευε η ΑΕΠΙ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Στην Αθήνα σήμερα 13 Ιουνίου 2017 στο Μέγαρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (Ακαδημίας 6) ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε. κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο Συντονιστής της Κ.Ε.Ε.Ε. για την τροποποίηση του Νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων κ. Στυλιανός Μωραΐτης, εκπροσωπώντας τα μέλη των Επιμελητηρίων της χώρας – μελών της Κ.Ε.Ε.Ε., καθώς και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης «Αυτοδιαχείριση» κ. Ιωάννης Γλέζος, σε ένα κλίμα αλληλοεκτίμησης, αλληλοσεβασμού και συνεννόησης, προχωρούν στην πρώτη ιστορικής σημασίας συμφωνία και επικυρώνουν την γόνιμη και ωφέλιμη διαπραγμάτευση που διεξήχθη μεταξύ των δύο πλευρών, με στόχο το όφελος χρηστών και δημιουργών πνευματικών δικαιωμάτων. Πάγια θέση της Κ.Ε.Ε.Ε., του μεγαλύτερου φορέα χρηστών, ήταν η συνεννόηση, διαπραγμάτευση και συμφωνία των δύο πλευρών (άρθρο 45 αρχικού νόμου Μπαλτά).

Λαμβάνοντας υπόψη το υπ. αριθ. Φ. 971/1458/29.05.2017 έγγραφο της «Αυτοδιαχείριση» και το υπ. αριθ. Φ. 971/1505/02.06.2017 έγγραφο του Συντονιστή της Κ.Ε.Ε.Ε. για την τροποποίηση του Νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων προς τους Προέδρους των Επιμελητηρίων της χώρας, σημειώνουμε και συμφωνούμε τα κάτωθι:

Η συγκεκριμένη διαπραγμάτευση ισχύει για ένα (1) χρόνο, με συνεκτίμηση και διόρθωσή της μόνο με την αριθμητική αύξηση των μελών – δημιουργών και του γενικού ρεπερτορίου της «Αυτοδιαχείρισης» αλλά και τη συνεκτίμηση του αριθμού των συμβολαίων με τους χρήστες.

Εκτός του Πίνακα που περιέχει τα ποσά διαπραγμάτευσης η «Αυτοδιαχείριση» θα χορηγεί δωρεάν, σε όλα τα μέλη των Επιμελητηρίων που θα συμβληθούν με

τον Οργανισμό, κωδικό με 12 θεματικά μουσικά προγράμματα με υπηρεσίες streaming, 24 ώρες το 24ωρο, όλη την εβδομάδα το οποίο θα ανανεώνεται συνεχώς.

Τα μέλη των Επιμελητηρίων για να ενταχθούν και να αξιοποιήσουν προς όφελος τους το αμοιβολόγιο της διαπραγμάτευσης, πρέπει να είναι οικονομικά ενήμερα στο Επιμελητήριο που ανήκουν, τουλάχιστον για το τρέχον έτος. Συνεπώς προκειμένου να αξιοποιήσουν τα ενήμερα μέλη μας το όφελος της διαπραγμάτευσης, θα δίδουν τα Επιμελητήρια μας ενημερότητα και κωδικό τραπέζης της «Αυτοδιαχείρισης», όπου θα κατατίθενται τα χρήματα του πνευματικού προϊόντος που θέλουν τα μέλη μας να αξιοποιήσουν για λογαριασμό τους. Επίσης, θα τους χορηγείτε κωδικός έδρας μητροπολιτικού Δήμου ή επαρχιακού Δήμου – χωριό, υπόλοιπη επικράτεια ώστε να καταθέτουν τα αντίστοιχα ποσά της διαπραγμάτευσης. Η «Αυτοδιαχείριση» είναι υποχρεωμένη να αποστέλλει στα μέλη των Επιμελητηρίων παραστατικό είσπραξης το οποίο θα αποτελεί και την άδεια αξιοποίησης του συγκεκριμένου πακέτου διαπραγμάτευσης.

Η Κ.Ε.Ε.Ε. καθώς και τα Επιμελητήρια θα διευκολύνουν και θα ενημερώνουν τα μέλη τους, με συνεντεύξεις Προέδρων, ημερίδες και θα αξιοποιούν κάθε πρόσφορο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ενημέρωσης που διαθέτουν, προκειμένου να συμβληθούν και να αξιοποιήσουν το προϊόν της διαπραγμάτευσης με την «Αυτοδιαχείριση».

Η Κ.Ε.Ε.Ε. και η «Αυτοδιαχείριση» θα ανταλλάσσουν γόνιμες πληροφορίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα για το κοινό όφελος των δύο πλευρών».Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα