Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2017 13:33

Στα αζήτητα πατάτα και φασολάκια στο νομό Μεσσηνίας

Μετά την παραγωγή πατάτας και το φασολάκι πλέον είναι στα αζήτητα. Η παραγωγή εξελίσσεται  ικανοποιητικά, ωστόσο η τιμή είναι απογοητευτική, με τους παραγωγούς να ανησυχούν για το μέλλον των καλλιεργειών τους.

«Το φασολάκι είναι στα αζήτητα στο εμπόριο»

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας Γιώργο Δούβα, τα δύο βασικά προϊόντα της περιοχής της Μεσσηνίας, που είναι η πατάτα και το φασολάκι, δεν έχουν αποδώσει μέχρι στιγμής, αντιθέτως έχουν αφήσει μόνο χρέη στους παραγωγούς.

Συγκεκριμένα , η παραγωγή στο νομό Μεσσηνίας φτάνει φέτος τους 10.000 τόνους σε αντίθεση με το παρελθόν που έφτανε περί τους 45.000.

Στη φετινή παραγωγή, επίσης, ο καιρός δεν ευνόησε την καλλιέργεια λόγω παγετού και λίγων βροχών βεβαίως η μέση παραγωγή βγήκε, το ζήτημα είναι το πόσο αντέχουν οι τιμές και οι καταναλωτές.

Μεγάλη παραμένει η ανησυχία των παραγωγών για το επόμενο διάστημα ενώ όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δούβας «Ίσως και να είναι από τις τελευταίες χρονιές που θα αντέξουν οι παραγωγοί της περιοχής να φυτέψουν φασολάκια και πατάτες»Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα