Σάββατο, 27 Μαϊος 2017 22:02

Η δυναμική του ΤΕΙ Πελοποννήσου ανοίγει δίαυλο συνεργασίας με την Κίνα (vd-ph)

Κινέζοι εκπρόσωποι του Δήμου του Πεκίνου επισκέφθηκαν το ΤΕΙ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον αγροδιατροφικό τομέα και άνοιξαν το δρόμο για ανταλλαγή φοιτητών μεταξύ της χώρας μας και της Κίνας. Το πρόγραμμα μάλιστα αναμένεται να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αφού υπάρξει αρχικά συνεργασία με Πανεπιστημιακό ίδρυμα της Κίνας.

«Θα χτίσουμε πάνω σε αυτό» τονίζει από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πελοποννήσου Δημήτρης Βελισσαρίου, μιλώντας για μια αναπάντεχη ευκαιρία η οποία πρέπει να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αλλωστε, σύμφωνα με τα υψηλόβαθμα στελέχη του Δήμου του Πεκίνο που βρέθηκαν στην Καλαμάτα, η φιλοξενία των Ελλήνων φοιτητών στην Κίνα καλύπτεται μέσα από υποτροφίες.

Ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια και στις υδροπονικές καλλιέργειες, γνώρισαν το εργαστήριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου, δοκίμασαν ελιές και ψωμί με ελαιόλαδο, είδαν όλους τους χώρους και ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες εκπαίδευσης που υπάρχουν.

Δήλωσαν μάλιστα εντυπωσιασμένοι από τον εξοπλισμό αλλά και από το γεγονός πως ελάχιστο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό κρατά σε υψηλά επίπεδα την εκπαίδευση και τις υπόλοιπες υπηρεσίες.

Αναλυτικά για το τι σημαίνει το ενδιαφέρον των Κινέζων για τον αγροδιατροφικό τομέα του τόπου μας και για την εκπαίδευση στο ΤΕΙ Πελοποννήσου, μίλησε στην e-gi.gr ο πρόεδρος του ιδρύματος Δημήτρης Βελισσαρίου.


Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα