Πέμπτη, 09 Μαϊος 2019 10:19

Χρυσό ΕΒΓΕ για τη γραφιστική και διακρίσεις για την οπτική επικοινωνία του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (Φωτογραφίες)

Τρεις διακρίσεις έλαβε το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και ο Art Director  του Mike Rafail για την οπτική επικοινωνία του 24 Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας  2018, κατά την φετινή απονομή των ΕΒΓΕ (Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής & Εικονογράφησης) που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Μαΐου.

Ειδικότερα, το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας απέσπασε τα βραβεία:

  1. ΧΡΥΣΟ ΕΒΓΕ στην ενότητα της γραφιστικής
  2. BΡΑΒΕΙΟ ΕΒΓΕ στην κατηγορία «Πολλαπλές Εφαρμογές»
  3. EΠΑΙΝΟΣ Λογότυπος -στην κατηγορία «Πολιτισμός και δημόσιοι φορείς»

Η οπτική επικοινωνία του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας είχε ως πηγή έμπνευσης το καλλιτεχνικό πρόγραμμά του, που σχεδιάστηκε ως ένας ύμνος στο ανθρώπινο σώμα, την πλαστικότητά του, τις πολλαπλές φόρμες του, τις άγνωστες και αμέτρητες δυνατότητές του.

 Όπως αναφέρει ο Mike Rafail: «Όπως ακριβώς το ανθρώπινο σώμα πλάθεται, πιέζεται, τρέχει, στέκει ακίνητο, αγωνίζεται, κοιμάται, αισθάνεται, αναπνέει, ζει, φθείρεται, καταστρέφεται και αναγεννάται, έτσι και η ταυτότητα της καμπάνιας του 24ου KDF 2018 υπερθεματίζει τη φύση του χορού ως μορφή γλώσσας και επικοινωνίας. Η δημιουργία custom made γραμματοσειράς - με τη χρήση πλαστικής αυτοκόλλητης ταινίας- για όλες τις ανάγκες των τίτλων, ονομάτων, backgrounds στο print, στο outdoor & στα social media, αποτέλεσε τη βάση της ενιαίας οπτικής ταυτότητας για το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Οι αδρές υφές, οι ρευστές δυσδιάστατες τροχιές της ταινίας που δημιουργούν όγκους, ο έντονος φωτισμός και οι πραγματικές υφές των υλικών, χαρίζουν στο τελικό αποτέλεσμα ανθρώπινα στοιχεία, φέρνοντας το ευρύ κοινό πιο κοντά στην τέχνη του χορού. Η διάταξη, η τοποθέτηση και η τελική σύνθεση του custom font μαζί με τα λοιπά στοιχεία προσθέτουν χορευτικό tempo και μουσικότητα, προσκαλώντας τον θεατή στην εξερεύνηση της γλώσσας του χορού».

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα