Πέμπτη, 02 Μαϊος 2019 22:26

5 Μαΐου η Παγκόσμια Ημέρα της Μαίας - Μαιευτή

Μαίες: «Οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων της γυναίκας»: Αυτό είναι το φετινό σύνθημα της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Μαιών - μαιευτών για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της μαίας - μαιευτή.

Το μαιευτικό επάγγελμα, τόσο αρχαίο όσο και η ανθρωπότητα, έχει περάσει από πολλά στάδια εξέλιξης. Αυτό που δεν άλλαξε, είναι η ανεκτίμητη προσφορά του προς τη γυναίκα, από τη στιγμή της γέννησης μέχρι την μετεμμηνοπαυσιακή της ζωή.
Η Μαία είναι εκείνη που θα σταθεί δίπλα στη γυναίκα και την οικογένειά της , κατά την εγκυμοσύνη, τον τοκετό αλλά και μετά. Θα την μυήσει στη μητρότητα και θα απαντήσει έγκυρα στις απορίες της. Στέκεται πάντα δίπλα της υπερασπιστής των δικαιωμάτων της σε όλες τις φάσεις της ζωής της (Εφηβεία-νεότητα-εμμηνόπαυση).
Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, οι μαίες της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας, δηλώνουμε ότι είμαστε εδώ, έχοντας αποστολή να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της κάθε γυναίκας, καθώς και ευρύτερα της οικογένειάς της.
"Εχοντας ομοψυχία και ΔΕΝ θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση και στέρηση της κοινωνίας από τις Μαίες και τους Μαιευτές", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα