Κυριακή, 14 Απριλίου 2019 23:21

Νέες σκηνές για το "Ζορμπά" - Νέες προβολές για τη "Μαρία Κάλλας"

Ολοκληρώθηκε η νέα φάση γυρισμάτων στην Καλαμάτα και για την ταινία "Ζορμπάς", που σκηνοθετεί ο Μπάμπης Τσόκας και υλοποιείται με τη συνεργασία του οπερατέρ Peter Ousten από τη Σουηδία. Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, που υποστηρίζει την προβολή της ταινίας «Η δική μας Μαρία Κάλλας», τη Δευτέρα 15 Απριλίου στις 20:00 θα προβληθεί για μία ακόμα φορά στο PHAO με ελεύθερη είσοδο. 

Ειδικότερα για την 4η φάση γυρισμάτων για τον "πραγματικό Ζορμπά", όπως επισημαίνεται, την Πέμπτη 11 Απριλίου τα γυρίσματα έγιναν στον Ιππικό Όμιλο Καλαμάτα, στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης που έχει αναπτυχθείγια την παραγωγή. Ο πρόεδρος του Ομίλου Νίκος Δρούγας και οι Ευάγγελος Σκιαδάς, Θάλεια Λυκιμμιάτη και Izzie Thorsen συμμετείχαν ως αναβάτες στα γυρίσματα.
Τα γυρίσματα συνεχίστηκαν στην Καλογριά της Στούπας, ενώ τη Δευτέρα και Τρίτη το συνεργείο δούλεψε στην Πύλο και την περιοχή της Καλαμάτας, μετά συνέχισαν στη Μάνη μέχρι τις 13 Απριλίου.
Την Τετάρτη 10 Απριλίου, έγινε συνάντηση όλων των εθελοντών στο ξενοδοχείο Γαλαξίας, όπου ο Μπάμπης Τσόκας έδωσε οδηγίες για το πρόγραμμα των γυρισμάτων. Σημαντική είναι και η εθελοντική συμμετοχή των τοπικών θεατρικών σχημάτων: «Θεατρική Διαδρομή», «Θεατρική Ομάδα Μέθεξη», «ΜΕΘ», «ΔΗΜΕΘΕΚ», «ΩΚΥΤΟΠΟ», της Ελληνικής Ομάδα Ιστορικής Αναβίωσης «Kampfgruppe Buden», των συλλόγων Νεδουσαίων, «Ελληνομνημόνων», Αλαγονίων, Μανιατών, Μεσσηνίων Συγγραφέων, της επιχείρησης Χ. Συκκά «ΗΧΟΣ», της εταιρείας Μαρίνα Καλαμάτας, της μακιγιέζ Ιωάννας Μανέα, πολιτών της Καλαμάτας και των περιοχών της Αλαγονίας, της Μάνης και της Πύλου, μεταξύ άλλων και νέων συμμετεχόντων.

Ειδικά για την ταινία «Η δική μας Μαρία Κάλλας», επίσης θα προβληθεί το Σάββατο 11 Μαΐου στις 19:00 στο Επιμελητήριο Αθηνών, Ακαδημίας 7 σε συνεργασία με «Το σπίτι της Ευρώπης, ΒΥΡΩΝ» με ελεύθερη είσοδο επίσης. Τέλος η Αμφικτυονία φιλοξενεί στην Καλαμάτα την κ. Anna Petrakoskagia, σεναριογράφο και παραγωγό από τη Μόσχα, η οποία ενέταξε την ταινία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σεβαστούπολης, στην Κριμαία της Ρωσίας, από τις 12 έως 18 Μαΐου, και στη συνέχεια να την προβάλει στο Ρωσικό κοινό με δεδομένου ότι η ταινία έχει υποτιτλιστεί και στα Ρωσικά προβάλλοντας την Ελλάδα και τη Μεσσηνία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο της Δικής μας Μαρίας Κάλλας, χαρακτηρίστηκε ως Διπλωματικό Πολιτιστικό Προϊόν.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα