Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 21:49

Συλλογή υπογραφών για το ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συλλογή υπογραφών μέσω του Διαδικτύου έχει ξεκινήσει ο Σύλλογος Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων (ΣΥΜΕΠΟΠ) με αίτημα την προστασία της ονομασίας και της ελληνικότητας της Ελιάς Καλαμάτας, με αίτημα μεταξύ άλλων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να ανοίξει τη διαδικασία τροποποίησης των προδιαγραφών της ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας.

Για να συμβάλλετε στην προσπάθεια, με την υπογραφή σας, πρέπει να πληκτρολογήσετε το link https://goo.gl/y3NGfS και να συμπληρώσετε τα στοιχεία και την υπογραφή σας.

Οπως επισημαίνεται από τον ΣΥΜΕΠΟΠ δια στόματος του προέδρου του Θανάση Μαυρούλη: "Πάνε πια πάνω από πέντε χρόνια που οι Μεσσήνιοι ζητούν την τροποποίηση των προδιαγραφών της ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας, με στόχο την ενεργοποίηση και την αξιοποίηση της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Σήμερα έφτασαν να μας προτείνουν την ντε φάκτο ή ντε γιούρε κατάργηση της ΠΟΠ για να γίνει ελεύθερη η χρήση της σε όλο τον κόσμο. Πρέπει όλοι μας να συμβάλουμε για την διασφάλιση της προστασίας της ονομασίας που είναι εθνικό θέμα και όχι μόνο Μεσσηνιακό".


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2019

Περισσότερο διαβασμένα