Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 16:22

Κοπή πίτας του Σωματείου εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας

Με επιτυχία έγινε η κοπή πίτας του Σωματείου εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας σε εξοχικό κέντρο της Καλαμάτας την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου.

Εργαζόμενοι με τις οικογένειες τους και τους φίλους τους διασκέδασαν μέχρι πρωίας.

Η διοίκηση του σωματείου ευχαρίστησε τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στην κοπή της πίτας, επισημαίνοντας την ανάγκη να συνεχίσουν με την ίδια αποφασιστικότητα, όπως και τη χρονιά που πέρασε, με τους νέους αγώνες που προγραμματίζονται, ως απάντηση στη βάρβαρη και εγκληματική, αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Στο καλωσόρισμα στους παρευρισκόμενους, η διοίκηση του σωματείου ανέφερε ότι το Σωματείο εργαζομένων έκλεισε μια αγωνιστική χρονιά με την οργάνωση και τη συμμετοχή σε δεκάδες κινητοποιήσεις, σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο. Ανέδειξε ζητήματα που αφορούν τις σταθερές και μόνιμες σχέσεις εργασίας, δίνοντας νικηφόρες μάχες διατηρώντας στην εργασία τους δεκάδες εργαζόμενους σε όλες τις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας. Ήταν ένα από τα 536 Σωματεία πού υπέγραψε το κείμενο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων για ελεύθερες συλλογικές δια πραγματεύσεις για κατώτατο μισθό 756. Με επιτυχία επίσης κατέληξαν οι κινητοποιήσεις για Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας για την ΔΕΥΑ Καλαμάτας, όπου προβλέπονται υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό και όχι με εργολαβίες

Ταυτόχρονα, επισημάνθηκε ότι η νέα χρονιά θα πρέπει να βρει τους εργαζομένους σε ετοιμότητα, ακόμα πιο δυνατούς, ενωμένους και συσπειρωμένους στο σωματείο. Να συμμετέχουν στη δράση, επειδή σ' αυτό τον αγώνα δεν μπορεί κανένας να είναι μόνος του και ότι μόνο με τη συλλογική αντιμετώπιση και την παρέμβαση έχουμε τη δυνατότητα να ανατρέψουμε τη ζοφερή κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά. Τα προβλήματα παραμένουν και είναι εδώ. Τέλος επισημάνθηκε ότι, η μάχη πού δίνει το Σωματείο για την μονιμοποίηση των ΑΜΕΑ, είναι η κορυφαία για το Σωματείο μας στα πλαίσια της αλληλεγγύης και της διαφορετικής αντίληψης για την εργασία και την αμοιβή. Ο καθένας να εργάζεται σύμφωνα με τις δυνατότητες του και να αμείβεται σύμφωνα με τις ανάγκες του.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα