Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 16:30

Στο 11ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία συμμετείχε ο Αραχωβίτης

Στο Βερολίνο της Γερμανίας βρέθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης στις 18 και 19 Ιανουαρίου 2019 για την εκπροσώπηση της χώρας στο 11 ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία και τη συμμετοχή του στο Συμβούλιο Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο Φόρουμ συμμετείχαν Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και εκπρόσωποι απ’ όλο τον κόσμο, συγκεκριμένα από 70 κράτη. Το θέμα του Φόρουμ ήταν «Agriculture Goes Digital - Smart Solutions for Future Farming».

Στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης ο Υπουργός τόνισε ότι τα προβλήματα της πείνας και του υποσιτισμού δεν οφείλονται στο γεγονός ότι η παγκόσμια αγροτική παραγωγή δεν επαρκεί για τον πληθυσμό, αλλά στην άνιση κατανομή του πλούτου και του χρήματος στον κόσμο ενώ έθιξε και το ζήτημα της απόρριψης μεγάλης ποσότητας τροφίμων. Επιπλέον, υπογράμμισε την ανάγκη υιοθέτησης πολιτικών και στρατηγικών ώστε να καταπολεμηθεί η ανισότητα στην κατανομή του πλούτου και να διασφαλιστεί ότι η πρόσβαση σε τροφή και νερό θα είναι ίση.

Ο Υπουργός συμμετείχε επίσης σε στρογγυλό τραπέζι συζήτησης, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Υπάρχουν δύο μείζονες στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν:

  1. Να καταπολεμηθεί η πείνα, η φτώχεια και η ανισότητα στον κόσμο και
  2. Να μην εγκαταλείψουν οι άνθρωποι τις καλλιέργειες, τις εστίες και τη γη τους.

Στην υπηρεσία αυτών των στόχων οφείλουν να τεθούν όλα τα εργαλεία, συμπεριλαμβανομένης της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας.»

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, διαμορφώθηκε κείμενο, το οποίο υιοθετήθηκε ομόφωνα. Κατά τη διαδικασία διαμόρφωσης, η ελληνική αντιπροσωπεία συνέβαλε καθοριστικά με προτάσεις, οι οποίες έτυχαν αποδοχής και ενσωματώθηκαν στο τελικό κείμενο.
Παράλληλα, ο Υπουργός επισκέφθηκε την έκθεση «Πράσινη Εβδομάδα» και συναντήθηκε με τις ελληνικές συμμετοχές από Πελοπόννησο, Κρήτη και Μακεδονία και συζήτησε εκτενώς με τους εκπροσώπους αυτών για τη συμμετοχή τους και το κόστος αυτής.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα