Στη σύσκεψη ετέθησαν επίσης θέματα όπως οι λειτουργικές δαπάνες των κέντρων μελισσοκομίας των δικαιούχων του προγράμματος, της νομαδικής μελισσοκομίας, της καταπολέμησης των ασθενειών των μελισσών, του Ηλεκτρονικού Δικτύου Μελισσοκομίας και γενικότερα συζητήθηκε η ανάπτυξη του μελισσοκομικού κλάδου. Στο περιθώριο της συνάντησης συζητήθηκε το σχέδιο της Υπουργικής απόφασης για τα όρια της διάθεσης μικρών ποσοτήτων μελιού από τους μελισσοκόμους.
Η σύσκεψη έγινε με πρόσκληση του Αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Τσιρώνη, τη Δευτέρα 13/2, με συμμετοχή όλων των φορέων μελισσοκομίας, με αφορμή τη διαβούλευση επί του σχεδίου ΚΥΑ για το Εθνικό Πρόγραμμα Μελισσοκομίας ετών 2017-2019. Ο κλάδος της μελισσοκομίας εκπροσωπήθηκε από διάφορους φορείς, όπως η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας (ΟΜΣΕ), πολλούς Μελισσοκομικούς Συλλόγους και Κέντρα Μελισσοκομίας, Αγροτικούς Συνεταιρισμούς μελιού, ερευνητικούς και πανεπιστημιακούς φορείς όπως ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Επιστημονική Εταιρεία Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας και Εργαστηρίου Μελισσοκομίας, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Προϊόντων Κυψέλης και η Εθνική Διεπαγγελματική Μελιού. Πραγματοποιήθηκε διάλογος, με συντονισμό από τον Γιάννη Τσιρώνη, όπου συζητήθηκε με λεπτομέρεια το σχέδιο της ΚΥΑ και οι προτάσεις των φορέων επί των άρθρων της απόφασης.
Ο Αν. Υπουργός δεσμεύτηκε για τη διοργάνωση συσκέψεων επί των Υπουργικών Αποφάσεων που θα εκδοθούν για την εφαρμογή των δράσεων του Προγράμματος.
Η Κ.Υ.Α για σχολιασμό έχει αναρτηθεί στη σελίδα της Μελισσοκομίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο:
http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/animal-production/bees-honey