Έτσι, το καιρικό σύστημα με το όνομα ADEL θα επηρεάσει σήμερα Πέμπτη (27-11-25) και αύριο Παρασκευή (28-11-25) με βροχές και καταιγίδες όλη σχεδόν τη χώρα, ενώ ήδη προκάλεσε προβλήματα σε περιοχές της Μεσσηνίας.
Ειδικότερα, ο Νομός επλήγη από έντονη χαλαζόπτωση και ισχυρούς νοτιοδυτικούς ανέμους. Στην περιοχή μάλιστα της Φοινικούντας προκλήθηκαν ζημιές από ανεμοστρόβιλο, σε σκεπές σπιτιών και στέγαστρα, καθώς και σε υποδομές, και σημειώθηκαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.
Τα φαινόμενα συνεχίζονται σε πολλές περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ αναμένεται να είναι ισχυρά και θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις, και κατά διαστήματα από πολύ ισχυρούς ανέμους.
Πιο συγκεκριμένα:
Την Πέμπτη (27-11-25) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την Αιτωλοακαρνανία, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στις περιφερειακές ενότητες Χαλκιδικής, Σερρών, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης.
Την Παρασκευή (28-11-25) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
α. στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και μέχρι το απόγευμα στις περιφερειακές ενότητες
Χαλκιδικής, Σερρών, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης
β. στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο μέχρι και τις πρωινές ώρες
γ. στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από το μεσημέρι
δ. στα Δωδεκάνησα από τις βραδινές ώρες.
Μπορείτε να έχετε μια γενική εικόνα για την εξέλιξη του καιρού, μέσα από την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (oldportal.emy.gr).
Το παρόν Έκτακτο Δελτίο θα ανανεωθεί σε 24 ώρες.
Ενημερωθείτε και μέσω των επίσημων προειδοποιήσεων του Meteoalarm σε Ελλάδα και Ευρώπη.
