Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2025 16:54

Το 9ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας ταξιδεύει στην Πελοπόννησο

Το 9ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας συνεχίζεται με 7 δράσεις σε 6 πόλεις της Πελοποννήσου για τους μήνες Νοέμβριο- Δεκέμβριο, αρχής γενομένης αύριο Παρασκευή 7 Νοεμβρίου στη Δημητσάνα.

Θυμίζουμε ότι το Φεστιβάλ ξεκίνησε με παραστάσεις στην Καλαμάτα, από 11 έως 19 Οκτωβρίου, οπότε διαδραματίστηκαν 28 παραστάσεις, 2 δρώμενα και 4 εργαστήρια, τα οποία παρακολούθησε πλήθος θεατών από όλες τις ηλικίες.

Όπως γνωστοποιεί η Οργανωτική Επιτροπή, οι θίασοι συνεχίζουν με παραστάσεις στη Δημητσάνα, την Τρίπολη, τη Σπάρτη, το Άργος, την Κόρινθο και το θεματικό Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, τις κάτωθι ημερομηνίες:

  • Την Παρασκευή στις 7 Νοεμβρίου θα δοθεί η παράσταση «Μαυρομάτικα φασόλια», στο Θεματικό Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας, μαζί με ένα εργαστήριο κατασκευής κούκλας και φιγούρας από τις ομάδες: Θέατρο Σκιών Κων/νου Δημητρακόπουλου και ομάδας κουκλοθέατρου ΣΠΕΙΡΑ, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.
  • Την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο της Τρίπολης, θα παρουσιαστεί η παράσταση κουκλοθέατρου «Οικολογήματα» της ομάδας ΚΟΚΟΥ ΜΟΥΚΛΟ, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.
  • Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου, στη βιβλιοθήκη της Σπάρτης θα δοθεί η παράσταση κουκλοθέατρου «Οικολογήματα» της ομάδας ΚΟΚΟΥ ΜΟΥΚΛΟ, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.
  • Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου στην αίθουσα Μέγας Αλέξανδρος στο Άργος, θα δοθεί η παράσταση κούκλας «Το ξωτικό της Βροντής» από το ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΑΛΑ, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.
  • Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου στην Κόρινθο, θα δοθεί η παράσταση κούκλας«Το ξωτικό της Βροντής» από το ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΑΛΑ, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.
  • Επίσης το μήνα Δεκέμβριο στο θεματικό Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας θα δοθεί η παράσταση  κουκλοθέατρου «Οικολογήματα» της ομάδας ΚΟΚΟΥ ΜΟΥΚΛΟ, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.

Οι παραστάσεις που θα δοθούν είναι για όλες τις ηλικίες και έχουν το παρακάτω περιεχόμενο.

Α. «Μαυρομάτικα Φασόλια». H ομάδα ΣΠΕΙΡΑ και το Θέατρο Σκιών Κωνσταντίνου Δημητρακόπουλου ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια μοναδική σύμπραξη, με πρωταγωνιστές τους δυο χαρακτηριστικούς λαϊκούς ήρωες, τον Καραγκιόζη και τον Φασουλή! Οι καλλιτέχνες δημιουργούν ένα σύγχρονο βαριετέ φιγούρας και κούκλας σε δύο διαφορετικές σκηνές, τεσσάρων πλευρών δημιουργώντας αναπάντεχες καταστάσεις. Διάρκεια: 50΄

Β. «Οικολογήματα». Μικρές ιστορίες για το περιβάλλον συνθέτουν μια διαδραστική παράσταση που συνδυάζει το κουκλοθέατρο με το παιδικό θέατρο. Η παράσταση αποτελείται από μικρές ιστορίες βασισμένες στα ομώνυμα βιβλία του Βαγγέλη Ηλιόπουλου. Η παράσταση έχει φτιαχτεί από την ομάδα ΚΟΚΟΥ ΜΟΥΚΛΟ έτσι ώστε να μην αφήνει τα παιδιά απλούς θεατές αλλά τα καλεί να συμμετέχουν με την γνώμη τους και τις αντιδράσεις τους κατά την διάρκεια της εξέλιξης της παράστασης. Διάρκεια: 50΄

Γ. «Το ξωτικό της Βροντής». Ένα αρχαίο Κινεζικό παραμύθι που ενέπνευσε δραματουργούς παγκοσμίως, το οποίο παίχτηκε από το ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΑΛΑ με μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του Προγράμματος: Μουσικοί Διάλογοι- Μουσική και Παραμύθια. Μια διαχρονική ιστορία γεμάτη οικολογικά μηνύματα, υψηλά συναισθήματα και λαμπρά παραδείγματα ζωής για τα παιδιά!

Η ιστορία της Λι, μιας φτωχής κοπέλας γεμάτης καλοσύνη, που σκέφτεται πρώτα τους άλλους και ύστερα τον εαυτό της. Θα μπορέσει άραγε να γίνει το φωτεινό παράδειγμα και η αιτία που οι θυμωμένοι θεοί της φύσης, θα συγχωρήσουν τις κακίες των ανθρώπων και θα συνεχίσουν να τους φροντίζουν και να τους συντρέχουν; Διάρκεια: 50΄

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

xristougenna dimos kalamatas
georgia me eyfyia

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022