Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2023 13:21

Κάλεσμα για κινητοποίηση το Σάββατο 4/3

Το ΠΑ.ΜΕ. καλεί σε κινητοποίηση για την πρόσφατη σύγκρουσια αμαξοστοιχειών στα Τέμπη, το Σάββατο 4 Μάρτη στις 6:30 το απόγευμα, στην Πλατεία 23ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑ.ΜΕ. εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη και καλεί την κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, να υπάρξει ολόπλευρη στήριξη των τραυματιών και των οικογενειών των θυμάτων.

 

Να απολογηθούν τώρα όλοι αυτοί που πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, αφήνοντας τους ελληνικούς σιδηροδρόμους με ελάχιστους εργαζόμενους, χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση, εξειδίκευση και πιστοποίηση. Όλες οι κυβερνήσεις που απαξίωσαν τα έργα υποδομής αντί να τα ολοκληρώσουν, χωρίς συντήρηση και επισκευές που είναι απαραίτητες για την ασφαλή τους λειτουργία. Που πέταξαν στο καλάθι των άχρηστων τις αγωνιώδης προειδοποιήσεις των εργαζομένων για όλα τα παραπάνω διαχρονικά, αλλά και λίγες μέρες πριν τη νέα, ανείπωτη τραγωδία, όταν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ προειδοποιούσαν ότι οι αποφάσεις των τελευταίων κυβερνήσεων είναι υπεύθυνες όχι μόνο για όσα δυστυχήματα έγιναν, αλλά και για όσα ήταν βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν.

Παλεύουν για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.

Καλούν τα Συνδικάτα και τους φορείς στη συγκέντρωση του Σαββάτου όπου συμμετέχουν τα σωματεία: Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού, Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών, Σύλλογος Γυναικών Καλαμάτας

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα