Τρίτη, 15 Μαϊος 2018 15:23

Βαθύ Αστυπάλαιας: Η ιστορική του αξία σε συνέδριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Επιχορήγηση 2.500 ευρώ δόθηκε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για τη διοργάνωση του 1ου επιστημονικού συνεδρίου με θέμα «Το νησί της Αστυπάλαιας».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουλίου στη Φιλοσοφική Σχολή, τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα «Βαθύ Αστυπάλαιας- Πέντε χρόνια έρευνας σε ένα διαχρονικό παλίμψηστο του Αιγαίου».

Οι αρχαιολογικές σκαπάνες, που έχουν γίνει στο βαθύ Αστυπάλαιας, αποδεικνύουν ότι αυτός ο μικρός οικισμός της 3ης χιλιετίας π.Χ., διαδραμάτιζε έναν σημαντικό και διαχρονικό ρόλο στην εποπτεία των θαλάσσιων δρόμων του Νοτιοανατολικού Αιγαίου.
Το συνέδριο που θα αποτελέσει το βήμα για την παρουσίαση των αρχαιολογικών ευρημάτων και των επιστημονικών απόψεων, πρόκειται να αναδείξει την ιστορική σημασία που είχε η Αστυπάλαια κατά τους ιστορικούς χρόνους. Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τόνισε πως η στήριξη των νησιωτικών ερευνητικών έργων των πανεπιστημιακών ομάδων της χώρας αποτελεί μια συνειδητή επιλογή καθώς δίνεται η ευκαιρία να έρθει στο φως ο αρχαιολογικός πλούτος των νησιών και η ιστορία τους και να δημιουργηθεί επιπλέον τουριστικό ενδιαφέρον που θα αυξήσει την επισκεψιμότητα σε αυτά.

 

 

 

 

 

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα