Κυριακή, 04 Ιουλίου 2021 14:22

Καλαμάτα: Eπαναλειτουργεί από αύριο το Ψηφιακό Μουσείο 1821

Την επαναλειτουργία του Ψηφιακού Μουσείου «ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1821» στο παλαιό Δημαρχείο στον πεζόδρομο της Αριστομένους από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου ανακοινώνει το ερευνητικό πρόγραμμα «ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1821: ΔΡΟΜΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ». 

Όπως αναφέρει, υπενθυμίζεται πως το μουσείο είχε εγκαινιαστεί στις 30 Οκτωβρίου 2020 αλλά ανέστειλε τη λειτουργία στο πλαίσιο των έκτακτων υγειονομικών μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας. Το μουσείο φιλοξενείται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ισόγειου του ιστορικού κτιρίου και θα ανοίξει ξανά για το κοινό τη Δευτέρα 5 Ιουλίου. Θα λειτουργήσει με ελεύθερη είσοδο και θα είναι επισκέψιμο από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:00 έως τις 14:00, ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα ξενάγησης.

Το μουσείο, ένα από τα κύρια παραδοτέα του «Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας», έχει ψηφιακό, επετειακό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα ώστε να ενθαρρύνει την κατανόηση της ιστορικής μνήμης μέσω της δημιουργικής διάδρασης.

Στην αίθουσα υπάρχουν οθόνες προβολής οπτικοακουστικού υλικού σχετικά με το 1821 ενώ παράλληλα εκτίθενται αυθεντικά κειμήλια από την εποχή της επανάστασης.

Τέλος, στο χώρο δεσπόζει μια διαδραστική τράπεζα μέσω της οποίας οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να αντιληφθούν το σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η πόλη της Καλαμάτας στα χρόνια της εθνικής παλιγγενεσίας με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό. Το Πρόγραμμα «ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1821- Δρόμοι Ελευθερίας» αποτελεί έργο που υλοποιείται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης χρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και ενταγμένο στην Δράση «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ».

Το Πρόγραμμα αποτελεί σύμπραξη τριών φορέων: του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (συντονιστής) της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ» και της κινηματογραφικής εταιρείας «VIEWMASTER Films A.E.».

Τώρα η Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα